Latchi

Latchi

Dette lille feriested i det nordvestlige Cypern tiltrækker elskere af kombinerede strand- og naturferier. Den ligger på kanten af den smukke Akamas-halvø, på den nordvestlige spids af Troodos-bjergene. Ikke langt fra byens centrum kan man bade ved Latsi (Latchi) strand.

Hoteller og indkvartering i Polis Chrysochous

Feriestedet forkortes ofte til bare "Polis" eller endda "Poli" efter den nærliggende by Polis Chrysochous, der fungerer som regionens centrum og ligger ca. 3 km fra Latchi-stranden.

Strande og svømning

Feriestedets hovedstrand er den relativt lille Latsi Beach , som er ca. 200 meter lang og 15 meter bred og ligger ca. 3 km fra Polis' centrum. Her er der flere restauranter, udlejning af solsenge og forskellige former for vandsport.

En lidt længere strand ligger længere mod vest og hedder Yannakis.

Begge strande er dækket af små sten blandet med sand, og indgangen til vandet er meget blid, men lidt stenet. Omkring hovedstranden i Latchi finder du masser af restauranter med flot havudsigt.

Bådture

Lige ved Latsi-stranden ligger marinaen, hvorfra der arrangeres bådture langs kysten, især mod Akamas-halvøen til Den Blå Lagune, hvoraf nogle inkluderer snorkling.

Alkion har flest tilbud i sin portefølje, og priserne starter ved 15 euro for et 4-timers cruise.

Overnatning

Selv om Latchi er et mindre feriested, er der et stort udvalg af overnatningsmuligheder, især på de mindre hoteller og i lejlighederne. Priserne her er lidt lavere end i Paphos eller Ayia Napa, og selv i højsæsonen kan du få under 90 euro pr. nat for 2 personer.

Transport

Polis ligger 41 km nord for Paphos, og ud over bil kan man også komme dertil med en hyppig busforbindelse. Alle billetter koster 1,50 euro pr. tur eller 5 euro pr. dag på alle ruter. pafosbuses.com.

Tjek køreplanerne for de store turistlinjer:

  • Linje 622: Polis Chrysochous - Latchi Strand - Yannakis Strand - Afrodites Badeanstalt
  • Linje 645: Polis Chrysochous - Paphos
  • Linje 623: Polis Chrysochous - Latsi strand - Neo Chorio
  • Linje 648: Polis Chrysochous - Coral Bay

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Cypern.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.