Hvad skal man lave i Cypern

Cypern

Hvordan har man det sjovt på Cypern? Hvor er de smukkeste strande, og hvor er seværdighederne?

Strande og svømning

Den vigtigste grund til at tage til Cypern er de smukke strande og badning, som er mulig fra maj og varer næsten helt til november.

De smukkeste findes på Cyperns sydøstlige spids omkring byerne Ayia Napa og Protaras. Dette område har krystalklare sandstrande og en barsk kystlinje med klipper og grotter.

Et andet område med vidunderlige strande er vestpå omkring Paphos og Coral Bay, hvor der er smukke bugter og komfortable hotelresorts, men strandene er ikke så generøse som dem omkring Ayia Napa.

Strandene på Cypern er helt sikkert blandt de bedste i Europa, især med det altid vidunderligt klare vand.

Bedste strandhoteller - Cypern

TOP 5 - De smukkeste strande på Cypern

For at gøre det lettere at finde rundt og få en idé om, hvor du skal tage hen for at finde de bedste strande på Cypern, har vi lavet en rangliste over de 5 bedste strande på øen. Klik altid på strandens navn for at få flere detaljer.

  • Nissi Beach - Den livlige bystrand i feriebyen Ayia Napa har smukke omgivelser med en lille ø, som du kan nå på lavt vand. Strandområdet er veludstyret med restauranter, barer, butikker og liggestole med parasoller.
  • Makronissos Beach - Kun få hundrede meter væk for enden af Ayia Napa ligger den smukke Makronissos-strand, som forbinder fastlandet med en lille ø, hvilket giver mulighed for at svømme fra begge sider. Det er en af de mest fredelige strande i Ayia Napa.
  • Konnos Beach - Denne strand er unik, fordi den ligger under en klippe, og du kan se den fra en god højde, og du kan finde den i feriebyen Protaras i den østlige del af Cypern.
  • Coral Bay - Denne smukke strand i en bred lukket bugt med meget klart vand tiltrækker dem, der gerne vil have en mere rolig ferie, men stadig tæt på storbyen, Paphos ligger kun 12 km væk.
  • Petra tou Romiou - Afrodite's Beach med den ikoniske Afrodite's Rock er måske ikke den bedste til svømning på grund af de store sten, men det er helt sikkert en af de mest fotogene strande i hele Middelhavsområdet.

Priser på service, solsenge og parasoller

De cypriotiske strande er blandt de dyreste i Europa. Priserne varierer selvfølgelig fra feriested til feriested, men i gennemsnit betaler du omkring disse beløb:

  • Et sæt med to solsenge og en parasol pr. dag - 10 euro
  • Frokost på stranden - 15 euro
  • Leje af padlebåd i en time - 10 til 15 euro
  • Vandsport - 20 til 40 euro pr. time

En af de bedste måder at prøve en masse vandsport på er Latchi Watersports Centreligger i den vestlige del af Cypern i feriestedet Polis Chrysochous. Her kan du prøve et stort udvalg af sportsgrene eller leje din egen båd.

Snorkling

Hvis du ikke vil have en iltflaske på, kan du bare tage dykkerbrillerne på og nyde dykningen mange steder. Du skal bare vælge den rigtige bugt eller lagune, så får du en fantastisk oplevelse. Vi anbefaler bugterne og revene omkring Cape Greco, hvor du f.eks. finder Den Blå Lagune.

Men kig efter de bedste snorkelsteder i det vestlige Cypern, især på Akamas-halvøen eller ved Coral Bay-stranden.

Seværdigheder og historie

Cypern ligger på et strategisk punkt mellem Europa, Asien og Afrika og har været beboet i umindelige tider og har altid fungeret som en defensiv fæstning eller et stop på handelsruterne. På trods af sin betydning og størrelse har området ikke bevaret et enormt antal monumenter, men det betyder ikke, at historieelskere ikke vil finde noget at nyde her.

Hovedattraktionerne er utvivlsomt de arkæologiske steder fra det antikke Grækenland og Rom. Besøg for eksempel disse steder:

Er du interesseret i mindre kendte og usædvanlige monumenter? Så tag til Troodos-bjergene, hvor du kan beundre den usædvanligt velbevarede landlige arkitektur fra det 12. og 13. århundrede. De hellige bygninger - små kirker - i landsbyerne Moutoullas og Pedoulas er endda på UNESCO's liste.

Natteliv

Cyprioterne elsker at feste, og om natten er der liv mange steder. I Nicosia kan du besøge Clubd, en klub, der spiller techno og elektromusik, eller Teez, en klub, der spiller hip hop og R&B. Stop også ved Nicosias hovedgade, Ledra Street, for at få en god middag og en drink. Atmosfæren der er enestående.

Den bedste og mestlivlige by, når det gælder natteliv, er Ayia Napa. Du kan virkelig finde alt, hvad du har brug for her, og alle vil have det sjovt. Der er dusinvis af klubber, som spiller forskellige genrer, og man kan som regel komme gratis rundt på et par af dem. Vi anbefaler at besøge The Castle Club, en treetagers klub med en fantastisk atmosfære. Hvis du kan lide en mere rolig atmosfære, kan du finde masser af livekoncerter med genrer som country og jazz i centrum.

Hvis du er i Limassols forstæder, må du ikke gå glip af Guaba Beach Bar, som anses for at være en af de bedste klubber i verden og ligger lige ved stranden.

Vandring

Ud over at svømme er Cypern et paradis for vandrere. Her kan du besøge 2 hovedområder med afmærkede vandrestier i et vidunderligt varieret landskab, hvor du sagtens kan tilbringe mere end en uge...

Akamas Peninsula National Park Det ligger på Cyperns vestligste spids og byder på spektakulære udsigter og panoramaer. Hvis du følger stien fra Afrodites bade til Den Blå Lagune, vil du støde på mange sjældne arter af flora og fauna. Du kan se vilde geder, rokker, pindsvin, firben og mange fuglearter.

Den anden del af denne nationalpark er de dybe kløfter og slugter med vandrestier.

Et andet område, der er værd at bemærke, er Troodos-bjergene, hvor man finder Cyperns højeste punkt, Mount Olympus. Den bedste måde at rejse rundt i denne bjergkæde på er helt sikkert i bil. Glem ikke at besøge Caledonia-vandfaldet, som ligger i kort afstand fra Olympus-bjerget.

Kort over de afmærkede vandrestier viser f.eks. godt en.mapy.cz.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.