Venedig i en nøddeskal

Venedig

Der er få byer i verden, der er mere kendte og besøgte. Byen ved lagunen, der næsten udelukkende er bygget på vand, tiltrækker først og fremmest med de hundredvis af vandkanaler, der erstatter normale gader, romantiske smalle gågader, broer, monumentale kirker, paladser og selvfølgelig de ikoniske gondoler - de traditionelle både, som Venedig ikke kunne undvære.

I dag fører både en vej og en jernbanebro hertil, og tilstrømningen af turister er ofte enorm. Du kan dog være sikker på, at selv i Venedigs lille størrelse, vil du altid finde et hjørne, hvor du er helt alene. Uanset om det er i de snoede gader og kanaler i centrum, på strandene ved Lido di Venezia eller på de snesevis af mindre øer, der ligger spredt rundt i den venetianske lagune og er forbundet til centrum med bådlinjer.

De 10 bedste hoteller i Venedig

Selvom Venedig måske nogle gange er overhypet, fortjener den mindst ét besøg i livet. Hvis man ved, hvordan man gør, finder man altid sit yndlingssted.

Fra 2024 er der en afgift for at komme ind i byen. For detaljerede oplysninger om indgangsgebyret til Venedig, se kapitlet om indgangsgebyr.

Indbyggertal Land Navn Italiensk / Engelsk Tidszone
257 000
(60.000 i det historiske centrum)
Italien

Venezia / Venice

UTC +1

Få flere tips til at besøge Venedig

Uanset om du besøger Venedig for første gang eller flere gange, så tjek vores praktiske tips og anbefalinger: