Vejret i Venedig og bedste rejsetidspunkt

Venedig

Venedig ligger allerede på grænsen mellem tempererede og subtropiske zoner, så byen har generelt et behageligt klima hele året rundt. Beliggenheden ved havet giver milde vintre med minimale sne- og regnbyger og varme, klare somre. Temperaturerne stiger til 30 °C i sommerferien og holder sig omkring 6-10 °C om vinteren.

Med hensyn til nedbør ligger Venedig-området omkring gennemsnittet for Europa.

Sammenlign priser på flyrejser til Venedig

Hvad er de mest regnfulde måneder?

Hvor ofte opstår der oversvømmelser og det fænomen, der kaldes acqua alta, high water? Oversvømmelser er meget almindelige i Venedig på grund af byens beliggenhed næsten direkte ved vandet, men det er ikke direkte relateret til regn.

Det såkaldte Acqua Alta forekommer oftest i Venedig fra november til februar, når havet er oprørt. I gennemsnit bliver de laveste pladser og gader oversvømmet 3-4 dage om måneden.

Venedig har statistisk set mest regn om sommeren, hvor der kan komme kraftige byger og tordenvejr, men som regel kun i 1-2 timer. I gennemsnit regner det ca. 8 dage om måneden i Venedig.

Vejret i løbet af året

Se en oversigt over vejret i Venedig efter årets måneder.

Vejret i januar

Januar er årets koldeste måned med en gennemsnitlig dagtemperatur på lige omkring 6°C.

På den anden side er nedbøren i januar den mindste på året, men det betyder ikke, at der ikke kan opstå oversvømmelser på grund af højvande. Vintermånederne er generelt udsat for højvande, men det er mindre hyppigt i januar end i for eksempel november eller februar.

I januar er himlen overskyet de fleste dage.

Vejret i februar

Vejret i februar er præget af vintermørke med temperaturer omkring 9°C og lette regnbyger, som statistisk set er de mindst hyppige på året.

På den anden side er februar den måned efter november, hvor der er størst risiko for lejlighedsvise oversvømmelser af de laveste pladser og gader.

Vejret i marts

Foråret gør sig langsomt gældende i marts, men temperaturen stiger sjældent over 13 °C. Fordelen ved marts er, at byger er mindre sandsynlige, og acqua alta, oversvømmelser, er også mindre almindelige i marts.

Vejret i april

Aprilvejret i Venedig er meget lig det klassiske aprilvejr i Central- og Nordeuropa. Temperaturerne ligger normalt omkring 16 °C, korte byger er hyppige, men langvarig regn er sjælden.

Himlen skifter mellem klar og overskyet, og der er ofte kraftig vind.

Vejret i maj

Maj er en meget behagelig måned med temperaturer omkring 22 °C og ca. 8 dage om måneden, hvor der kommer byger.

Hvis du kan lide kølige temperaturer, der er ideelle til at gå rundt i byen, så er maj måneden for dig.

Vejret i juni

Juni er den mest regnfulde måned i Venedig, hvilket ikke betyder andet end lejlighedsvise kraftige byger, der ikke varer mere end et par timer og forekommer i gennemsnit 9 dage om måneden. Vandreture påvirkes derfor ikke væsentligt.

Gennemsnitstemperaturen stiger til sommerens højeste på 25 °C , og i slutningen af juni begynder selv det lavvandede Adriaterhav at blive varmere.

Vejret i juli

Juli i Venedig er den varmeste måned på året med gennemsnitstemperaturer omkring 28 °C, men maksimumstemperaturerne overstiger ofte 30 °C.

Tordenvejr forekommer i gennemsnit 3-4 gange om måneden, og havet er behageligt varmt, ideelt til svømning.

Vejret i august

August er også en typisk sommermåned med temperaturer mellem 28 og 30 °C og lejlighedsvise tordenvejr, men disse forekommer kun i gennemsnit ca. 7 dage om måneden.

I august er havet det varmeste på Lidoen, hvilket gør det til en ideel måned at kombinere by- og strandturisme.

Vejret i september

September i Venedig er stadig en sommermåned med temperaturer omkring 25°C og nedbør som resten af året, dvs. ca. 7 dage om måneden i gennemsnit, men for det meste kun korte, intense byger.

Vejret i oktober

Oktobervejret minder ikke meget om efteråret. Temperaturerne er for det meste omkring 18 °C, og der er stadig lige så mange byger som resten af året, men der er ingen efterårskulde.

Vejret i november

November i Venedig kan være den mest risikable måned at besøge, da oversvømmelser er den mest almindelige på året.

Sandheden er dog, at selv i tilfælde af oversvømmelse er meget af Venedig gangbart, så eventuelle oversvømmelser vil ikke ødelægge din ferie. Forvent temperaturer på omkring 12°C.

Vejret i december

December er typisk en vintermåned med temperaturer omkring 8°C og relativt tørt vejr med relativt lidt regn. December er en god måned til en kombination af at gå rundt i byen og besøge museer eller gallerier.

Havtemperatur i Venedig

Selvom Venedig ikke er en typisk stranddestination, kan man bade lige så godt på de lokale strande som alle andre steder i Italien.

Havet er badevenligt om sommeren, hvor vandtemperaturen er omkring 25°C fra midten af juni til slutningen af september.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Venedig - Vejret i løbet af året

Måned
Vejret
Luft
januar
regnfuld
6 °C
februar
regnfuld
8 °C
march
solrig
12 °C
april
solrig
16 °C
kan
solrig
21 °C
juni
sol
24 °C
juli
sol
27 °C
august
sol
27 °C
september
sol
23 °C
oktober
solrig
18 °C
november
regnfuld
11 °C
december
regnfuld
7 °C

Hvornår skal man gå til Venedig

Hvis du kun skal på en kort tur til Venedig og ikke planlægger andre aktiviteter end vandreture i byen, er de bedste årstider forår, indian summer (sidst i september og oktober) og, hvis du kan tåle temperaturer omkring 10°C, vinter. Disse måneder er betydeligt billigere end sommeren, og du har alligevel ikke brug for den konstant klare himmel til at løbe ærinder rundt i byen.

Book et hotel i Venedig og undgå gebyret

Hvis du derimod vil kombinere en tur til Venedig med en dukkert i havet, skal du tage afsted mellem juni og september, hvor vandtemperaturen er over 23°C.

Hold øje med ferier i februar, hvor det berømte karneval i Venedig finder sted, og også under Venedigs filmfestival i august/september (se kapitlet Aktiviteter for mere). Priserne skyder i vejret, så hvis du ikke har brug for at se karnevallet, så tag af sted på et andet tidspunkt.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.