At komme til Venedig

Venedig

Venedig ligger i det nordlige Italien ved Adriaterhavskysten, ca. 120 km fra grænsen til Slovenien og 220 km fra grænsen til Østrig.

Byen er let tilgængelig via to lufthavne, og langdistancetog og -busser fra Italien og udlandet ankommer også direkte til centrum.

Med fly

Venedig har 2 internationale lufthavne i nærheden og er perfekt og meget billigt tilgængelig, især fra europæiske destinationer.

Klik på lufthavnens navn for at få oplysninger om transport til/fra lufthavnen, terminaler eller serviceydelser.

 • Venice Marco Polo VCE - Mellemstor lufthavn med mange billige og regelmæssige ruter til hele Europa, men også til USA og Mellemøsten.
  • 13 km fra centrum
 • Venice Treviso TSF - lille lufthavn med kun lavprisflyselskaber fra Europa
  • 41 km fra centrum

Hvor køber man billetter til Venedig?

Køb helst dine billetter til Venedig 2 til 3 måneder i forvejen for at få den laveste pris, enten på flyselskabets hjemmeside eller via en flysøgemaskine.

De billigste billetter til de fleste ruter i Europa kan købes hos lavprisselskaberne Ryanair, easyJet og Wizz Air, som har en betydelig tilstedeværelse i begge lufthavne i Venedig.

Og mange flere. Du kan f.eks. sammenligne alle flyrejser via Skyscanner. Vi anbefaler, at du altid vælger mellem de muligheder, der tilbydes ved at klikke direkte på flyselskabets hjemmeside.

Sammenlign priser på flybilletter til Venedig med 1 klik

Fordelen ved at besøge Venedig fra europæiske destinationer er prisen på flybilletter, som ofte ikke koster mere end 100 euro for en returbillet, især i efteråret, januar eller marts. Når der er kampagner, kan du få priser på 50 euro eller mindre for en returflyvning.

Direkte fly fra Venedig til andre kontinenter kan købes hos følgende flyselskaber:

Med tog

Der kører tog direkte til Venedigs historiske centrum fra Venezia Santa Lucia station. Alle disse tog og andre regionale tog stopper også på stationen Mestre på Venedigs fastland.

Indenlandske forbindelser

Direkte tog ankommer til Venedig fra hele Italien, men de hyppigste forbindelser er til byerne Bologna, Milano, Verona, Padua, Trieste, Udine og Ferrara. Der er også tog til Rom, Firenze og Torino.

Billetter til regionale tjenester (Regionale eller Regionale Veloce-tog) kan altid betales uden ekstra omkostninger på stedet. Alle stationer i Italien er udstyret med en billetautomat.

Til langdistancetog kan det altid betale sig at købe billetter online. For at få den laveste pris anbefaler vi at købe mindst 3-4 uger i forvejen.

Der er to jernbaneselskaber i Italien.

 • Italotreno.it - Et privat selskab, der kun kører højhastighedstog til Venedig, hovedsageligt fra Milano, Verona, Bologna, Udine, Trieste og Torino.
 • Trenitalia.com - et offentligt selskab, der kører højhastighedstog og de fleste regionaltog i hele Italien

Sammenlign begge selskabers priser, f.eks. via thetrainline.com, hvor du kan købe en billet direkte til samme pris som på selskabernes hjemmesider.

Sammenlign priser og køb din togbillet

Internationale forbindelser

Direkte tog fra udlandet ankommer kun til Venezia Santa Lucia station fra Østrig og Tyskland.

 • Villach - Klagenfurt - Judenburg - Wien
 • Brennero - Innsbruck - Kufstein - München

På begge forbindelser er der 1 dagtog og 1 nattog.

Du kan booke dine billetter, inklusive transfermuligheder, på de østrigske jernbaners hjemmeside oebb.at eller sammenligne alle muligheder via thetrainline.com.

Bagageopbevaring på togstationen

Hvis du har brug for at opbevare din bagage, når du ankommer til Venedig, er der altid et bagagerum på perron 1 på begge stationer - Santa Lucia i centrum og Mestre.

Begge drives af Kipoint. Opbevaring i op til 12 timer koster 10 euro, og op til 24 timer koster 20 euro.

 • Mestre - åbent fra 8:00 til 20:00
 • Venezia Santa Lucia - åbent fra 07:00 til 23:00

Med bus

Busser er et billigere alternativ til tog, især på meget travle nationale ruter.

Internationale forbindelser

Langt de fleste internationale busser til Venedig betjenes af Flixbus og også af Regiojet mod Østrig og Tjekkiet.

Priserne på enkeltbilletter er meget svingende og afhænger hovedsageligt af tilgængeligheden af en bestemt tjeneste. Til nærliggende destinationer som Ljubljana eller Graz kan de billigste billetter normalt købes fra 20 euro, mens billetter til fjernere destinationer som München, Prag eller Wien normalt koster fra 40 euro og opefter.

Online-billetter Rejsetid Hyppighed
Ljubljana Flixbus.com 3,5 timer 7-9x dagligt
Prag

Regiojet.cz

12 timer 2-3x ugentligt
Wien Regiojet.cz
Flixbus.com
8,5 timer 2-3x dagligt
Graz Flixbus.com 6 timer 1 gang dagligt
Budapest Flixbus.com 10 timer 2x dagligt
München Flixbus.com 8,5 timer 2x dagligt
Zagreb Flixbus.com 6 timer 3x dagligt

Nationale forbindelser

Til Venedig bruger du oftest følgende busselskaber. For at få den laveste pris skal du købe dine billetter online, helst mindst 4-5 uger i forvejen:

 • Flixbus.com - Bredt netværk af destinationer i hele Italien med priser normalt fra 10 euro til nærliggende destinationer som Rimini, Bologna eller Verona.
 • Itabus.it - de billigste billetter fra 5 euro med god tid i forvejen på de mest populære ruter, f.eks. til Milano eller Firenze

Hvor er stoppestederne for langdistancebusserne?

Busserne ankommer til centrum af Venedig på Tronchetto station og stopper også i Mestre på fastlandet foran jernbanestationen.

 • Tronchetto - kort (du kan komme til Piazzale Roma med et automatisk tog til 1,50 euro, som også gælder for dags- og flerdagsbilletter)
 • Mestre - kort (for at komme til centrum af Venedig skal du tage den meget hyppige togforbindelse bag 1,45 eur eller bybuslinjerne 2 og 2L)

Når du er stået af på Tronchetto station, skal du enten tage det automatiske tog eller linje 2-båden til Venedig, som har et stop ca. 300 meter væk. Ignorer de store skilte med "Båd til Venedig", som henviser til meget dyre private bådoperatører.

I bil

At rejse til Venedig i bil er især velegnet, hvis man rejser med flere personer og måske større bagage.

Venedig ligger på den store norditalienske motorvej A4 og er også perfekt tilgængelig fra Østrig og Slovenien.

Hvor kan man parkere i Venedig?

Lige i Venedigs historiske centrum kan du parkere i betalingsanlæggene på den kunstige ø Tronchetto lige for enden af broen fra fastlandet. Det er ikke muligt at parkere andre steder.

Der er flere parkeringspladser på Tronchetto eller i nærheden af Piazzale Roma.

Parkering på Tronchetto

De billigste og største garager ligger for enden af Tronchetto-øen. Den centrale Piazzale Roma kan nås med et automatisk tog til 1,50 euro på 10-15 minutter, selv med ventetid.

Fra Tronchetto er der også bådlinje 2 direkte til Piazza San Marco eller Canal Grande.

Heldagsparkering (tæller 24 timer fra indgangstidspunktet) koster 26 eur og detaljerede oplysninger kan findes på parkeringshjemmesiden: tronchettoparking.it.

Venezia Center Parking Garage

Disse garager ligger lige over for Tronchetto Parking, og du kan derfor komme til Venedigs centrum på samme måde (se ovenfor).

Heldagsparkering (tæller 24 timer fra indgangstidspunktet) koster 28 eur og detaljerede oplysninger kan findes på parkeringshjemmesiden: veneziacenterparking.com.

Autorimessa Communale

Det kommunale parkeringshus ligger lige ved Piazzale Roma, hvorfra man kan gå eller tage bådlinjer til Venedig.

Heldagsparkering (24 timer fra indgangstidspunktet) koster 35 eur og hvis du booker online, er prisen reduceret til 30 eur: actv.avmspa.it/parking-garage.

Garage San Marco

De dyreste garager ligger lige på Piazzale Rom i nærheden af den automatiske togstation og er næsten dobbelt så dyre som de ovenstående.

For 24 timers parkering her skal du betale 45 eur, se den officielle hjemmeside: garagesanmarco.it.

Gratis parkering

Du kan parkere gratis på gaderne syd for Mestre station, medmindre der er malet en blå betalingslinje på kørebanen, men kun en hvid linje, i så fald kan du parkere gratis i et hvilket som helst tidsrum.

Bare hold øje med markerede parkeringsforbud på grund af vejrengøring, som finder sted hver uge i nogle områder.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.