Mallorca i en nøddeskal

Cala Gat

Mallorca ligger sydøst for den spanske kyst og er den største af de baleariske øer, som bl.a. omfatter Ibiza, Menorca og Formentera. Det er ikke for ingenting, at denne største spanske ø kaldes "Spaniens perle".

Selv om Mallorca for mange mennesker er forbundet med klart blåt hav og utallige smukke strande, har den så meget mere at byde på. Om vinteren er hele øen indhyllet i mandel- og appelsintræernes berusende duft og små blomster, mens du om foråret kan nyde de stadig halvtomme veje til cykling eller fange de første stråler på golfbanerne.

Efteråret er derimod den tid på året, hvor mandler, oliven og druer høstes, og der er utallige festligheder til ære for dette over hele øen med lokale produkter, spanske kostumer og typisk musik. Mallorca har kort sagt noget at byde på hele året rundt.

Øen Mallorca er 3.648 kvadratkilometer stor, cirka 110 kilometer lang og mellem 60 og 90 kilometer bred. Alene øens størrelse betyder, at du kan underholde dig selv i lang tid ad gangen. Historiske monumenter og naturattraktioner vil glæde dem, der elsker at gå på opdagelse, og de hundredvis af strande vil glæde dem, der elsker en klassisk badeferie.

Få flere tips til at besøge Mallorca

Uanset om du besøger Mallorca for første gang eller flere gange, så tjek vores praktiske tips og anbefalinger: