Hvad skal man lave i Venedig

Venedig

Hvordan har man det sjovt i Venedig? Hvilke festivaler kan du se frem til i byen, og hvornår finder de sted?

Ture i gondol

De ikoniske sorte og gyldne både, gondolerne, har været et symbol på Venedig i umindelige tider og et af de mest synlige symboler i hele Italien.

En tur med den altid dygtige gondolier, som behændigt undgår alle de omkringliggende både og manøvrerer gondolen ind i de smalleste kanaler, er uden tvivl en af de mest romantiske aktiviteter, du kan foretage dig i verden.

Forbered dig på, at romantik i Venedig har en pris. Hele byen er gennemkrydset af hundredvis, måske tusindvis, af officielle gondoler, som du kan leje når som helst. Priserne er opstillet i tabeller, og det hjælper ikke at prutte. Beløbet er for hele båden, som kan rumme 6 personer. Jeg er sikker på, at du ikke vil have problemer med at finde en tilfældig, der vil sejle med dig, men det vil bare ikke være det samme.

  • 30 minutters tur mellem kl. 8.00 og 19.00 - 90 eur (hvert andet 20. minut = + 20 eur),
  • 30-minutters tur mellem 7:00 og 8:00 - 120 eur (hvert ekstra 20. minut = + 50 eur).

Et alternativ kan være den mulighed, der er nævnt i kapitlet om transport. Der er faktisk 4 broer, der spænder over den største del af Canal Grande, men også 4 færger, hvor der sejler gondoler, der minder meget om de traditionelle. En tur tager ca. 3 minutter og koster fra 2 euro.

Venetiansk karneval

Måske er det kun karnevallet i Rio de Janeiro, der er mere berømt. Karnevallet i Venedig er en af de mest besøgte massebegivenheder i hele Europa, og du bør heller ikke gå glip af det. Det er en gammel tradition, der går tilbage til det 11. århundrede, og som hvert år bringer tusindvis af farverige masker til Venedigs gader og kanaler.

Karnevallet begynder altid på Markuspladsen med "Englens flyvetur", hvor en akrobat svæver over folk i et reb, før handlingen flytter til alle hjørner af den gamle bydel, hvor den fortsætter i 10 dage. Gå rundt i de snørklede gader, beundr de allestedsnærværende smukke masker, eller deltag i den generelle munterhed.

Hvornår er der karneval - aktuelle datoer

Karnevalsdatoerne er flydende og starter officielt 10 dage før askeonsdag .

Husk, at det er højsæson i Venedig, så book din bolig trekvart år i forvejen. Og vær forberedt på, at det kan være mange gange dyrere end på andre datoer.

Book dit hotel i Venedig på forhånd

Læs mere på den officielle hjemmeside: carnevale.venezia.it.

I glasmagerens fodspor

I middelalderen var Venedig det største glasmonopol i hele det nuværende Italien, og på øen Murano, som ligger 10 minutters sejlads fra Venedigs centrum, er glasfremstilling stadig den vigtigste levevej. Der er måske kun ét arbejdende glasværk, du kan besøge, men der er hundredvis af butikker, der sælger utrolige kreationer. Bare gå rundt og beundre.

Vandring i gyderne

Når du slentrer langs den berømte Canal Grande, kan du gå ind i en af de hundredvis af sidegader, fortabe dig i mængden af turister og blive væk for dig selv. Det er målet. Fordi det er den bedste måde at indsnuse atmosfæren i en by ved vandet, at observere detaljerne i husene og forestille sig, hvordan det virkelig er at bo her.

Du behøver ikke bekymre dig om at fare vild, for Venedig er lille, og uanset hvilken retning du går, når du altid frem til dit oprindelige bestemmelsessted.

Island hopping

Det er en stor fejl, at mange besøgende i byen fokuserer deres ophold på den historiske hoveddel. Venedig handler ikke kun om Canal Grande, den er spredt ud over dusinvis af mindre øer, hvor du kan vandre gennem autentiske smalle gader, blandt vinmarker eller bare tage en pause ved vandet.

Og det meste af tiden vil du være på egen hånd uden andre turister.

Køb et dagskort til bådene for mindst én dag, tjek linjekortet, og følg så bare din næse, hvor bølgerne fører dig hen.

Besøg for eksempel disse øer:

Museer og gallerier

Venedig ville ikke være en italiensk by, hvis man ikke kunne finde et interessant museum eller galleri på hvert hjørne, herunder nogle virkelig verdensberømte. Hvis du er museumsentusiast, vil en rundvisning helt sikkert tage dig en hel dag. Venedig har det såkaldte VeneziaUnica City Pass, som fungerer som en billet til museer og transport, men rabatterne er minimale eller ikke-eksisterende.

Nogle af de mest berømte institutioner omfatter:

Romantiske middage

Det er umuligt at være i Italien uden at nyde det lokale køkken, for det er stort set det bedste i verden.

Desuden tilføjer den venetianske atmosfære en helt anden dimension til den gastronomiske oplevelse. Der er få steder i verden, hvor man kan sidde i en restaurants have eller gårdhave, og i stedet for en travl gade med snesevis af parkerede biler, er der en kanal, hvor en gondol eller en vakkelvorn lille båd passerer forbi med få minutters mellemrum og bringer de lokale deres post...

Der er hundredvis af restauranter i Venedig, og det ville være meningsløst kun at anbefale én. Men hold dig helt sikkert væk fra Markuspladsen og Canal Grande, hvor priserne er unødigt høje, og den rolige atmosfære påvirkes af de tusindvis af andre turister.

Husk, at de bedste restauranter som regel er de mest afsidesliggende, ideelt set på en af sideøerne (Giudecca, Burano, Murano, Mazzorbo osv.).

Strande og svømning

Venedig ligger ved havet (eller mere præcist i havet), så der må være bademuligheder et sted i nærheden. Selvfølgelig er der det, på de lange halvøer, der adskiller den venetianske lagune fra Adriaterhavet. De mest berømte strande er Lido di Venezia og den mere moderne Lido di Jesolo.

Men vær opmærksom på, at de lokale strande er mere for sjov. Havet her er ret beskidt, og strandene er typisk urbane, dvs. omgivet af barer og hoteller. Du vil simpelthen ikke nyde meget fred og komfort ved havet her.

Filmfestivalen i Venedig

En af de mest berømte filmfestivaler i verden afholdes i Venedig hvert år i august/september. Det er den ældste af sin slags i verden, og hovedprisen, Den Gyldne Løve, er blevet uddelt siden 1932. Filmforevisningerne finder altid sted i det historiske Palazzo del Cinema i Lido de Venezia, tæt på strandene.

Forvent, at hotelpriserne er meget høje i festivalperioden. For specifikke datoer og andre detaljerede oplysninger, besøg den officielle hjemmeside: labiennale.org.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.