Billeje i Cypern

Cypern

Hvis du ikke vil tilbringe din ferie på Cypern på en enkelt strand og foretrækker ture ud på landet eller til afsidesliggende, skjulte strande, er det absolut den bedste måde at komme rundt på at leje en bil.

Bustransport fungerer godt, men kun i og mellem de større byer. Det ville være vanskeligt og tidskrævende at komme til bjerglandsbyer eller forældreløse strande.

Hvor, hvornår og hvordan booker man en bil på Cypern?

Når du booker en udlejningsbil, er det generelt billigere, jo tidligere du booker. Det gælder også på Cypern, selvom forskellen ikke er så udtalt som på andre europæiske destinationer.

Vi anbefaler for eksempel at bruge Booking.com's sammenligningsmotor for alle biludlejningsfirmaer, som vil sortere resultaterne efter dine valgte kriterier.

Sammenlign priser på Cypern - Booking.com

Den bedste løsning er at leje en bil direkte i en af de to internationale lufthavne. Tjek den aktuelle tilgængelighed og priser på biler.

For en god ordens skyld: Du kan hurtigt genkende din lejebil på den røde nummerplade.

Priser på biludlejning i Cypern

Billeje på Cypern er blandt de billigste af de europæiske feriesteder. Prisen afhænger af lejemålets længde, og jo længere lejemålet er, jo billigere bliver dagsprisen.

Eksempler på priser:

  • 7-dages leje om sommeren - lille bil fra 226 EUR
  • 4-dages leje om sommeren - lille bil fra 110 EUR
  • 7-dages leje om vinteren: lille bil fra 85 EUR
  • 4-dages leje om vinteren: lille bil fra EUR 54
  • Book en bil på Cypern

Læs altid de detaljerede lejebetingelser og især forsikringspolicen, som du også kan finde på Booking.com. Nogle udlejningsfirmaer inkluderer forsikring i den endelige pris, andre steder skal du betale ekstra, mellem 5 eur og 10 eur pr. dag afhængigt af biltype og lejemålets længde.

Aflevering af en bil et andet sted

Da der er to lufthavne på Cypern, foretrækker mange rejsende at leje en bil i den ene og aflevere den i den anden ende af øen. Spørgsmålet er dog, om det bedre kan betale sig at køre de 135 km, der adskiller de to lufthavne.

De fleste udlejningsfirmaer opkræver et gebyr på omkring 20 euro for at aflevere bilen et andet sted.

Internationalt kørekort og andre dokumenter

Cypern er en del af EU, og derfor er det ikke nødvendigt at få et internationalt kørekort før rejsen. Biludlejningsfirmaet skal også acceptere dit klassiske europæiske kørekort.

Biludlejningsfirmaer kræver normalt et kreditkort for at leje en bil, men vil ofte låne ud på et betalingskort, men enten på mindre favorable vilkår eller med et meget højt depositum, ofte på over 1.000 euro.

Benzinpriser og parkering

Benzin er relativt dyrt på Cypern, og priserne ligger over det europæiske gennemsnit.

Prisen varierer fra 1,45 euro til 1,65 euro. Se f.eks. diagrammet over prisudviklingen på hjemmesiden: fuel-prices.eu/Cyprus.

Tætheden af tankstationer er tilstrækkelig - du kan finde en tankstation i alle større byer, og derfor er det ikke noget problem at komme til "dampene".

Det er nemt at parkere på Cypern, og der er store og i de fleste tilfælde gratis parkeringspladser ved de fleste strande og turistattraktioner. Du kan også holde gratis på store parkeringspladser i Cyperns største byer og feriesteder.

Hvordan fungerer tankstationer på Cypern?

Almindelig benzin kaldes "Blyfri 95", mens diesel kaldes "Diesel" ved pumperne.

Næsten alle tankstationer på Cypern er bemandede, men du kan selv fylde op, hvis du ønsker det. På de fleste tankstationer betaler man først og tanker derefter.

Alle moderne tankstationer har en kreditkortautomat, hvor man vælger brændstoftype og indsætter sit kort, og så bliver der trukket præcis det beløb, man faktisk tanker.

Kørsel og trafikregler

På Cypern køres der i venstre side.

På trods af den første bekymring har de fleste bilister ingen problemer med at køre i den modsatte side, og det tager kun de første par kilometer at vænne sig til det. Hvis du skal køre til venstre for første gang, anbefaler vi, at du lejer en bil med automatgear.

Reglerne her er meget lig dem i resten af Europa, dvs. højrekørsel.

Rundkørsler kan være et problem - husk, at selv i disse skal du køre i den modsatte retning, med uret. Der er altid forkørselsret for køretøjer, der kører i rundkørslen. Du skal bruge blinklyset, både når du forlader rundkørslen (til venstre), og når du kører i rundkørslen (til højre, indtil du forlader rundkørslen).

På Cypern gælder følgende hastigheder:

  • I landsbyen - 50 km/t
  • Uden for landsbyen - 80 km/t
  • Motorvej - 100 km/t

Det er forbudt at spise, drikke eller bruge mobiltelefon eller lignende elektronik under kørslen.

Sammenlign priser på Cypern - Rentalcars.com

Lys er obligatorisk en halv time efter solnedgang til en halv time før solopgang.

Krydsning af grænsen til Nordcypern

Med en bil lejet på det "græske" Cypern kan du krydse grænsen til Nordcypern. Også her kører man til venstre. Vær dog opmærksom på betingelserne hos de enkelte biludlejningsfirmaer, som kan forbyde eller opkræve betaling for at krydse grænsen, især på grund af den begrænsede assistance, der er til rådighed i tilfælde af problemer.

Ved hver grænseovergang skal du købe en forsikring i en særlig kiosk, som skal betales i euro og kun kontant.

  • 3 dage - 20 euro
  • måned - 35 euro

Der er ingen billigere priser.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.