Internet og stikkontakter i Cypern

Cypern

Find ud af, om du får brug for en adapter til en stikkontakt, når du rejser til Cypern, eller hvor udbredt internet- og mobiltelefonsignaler er.

Søg efter indkvartering på Cypern

Elektricitet og stikkontakter

Elnettet på Cypern fungerer ved 50 Hz og med en terminalspænding på 240 V. På grund af forbindelserne til Storbritannien er der dog britiske stikkontakter, som er anderledes end i resten af Europa. Cypern er et af de få europæiske lande, hvor du skal bruge en adapter til stikkontakterne.

De stikkontakter og stik, der bruges på Cypern, er "britiske", dvs. type G med tre rektangulære huller. Hver stikkontakt har endda sin egen kontakt (som regel lige ved siden af hullerne), hvor man kan slukke for strømforsyningen til den. Bøhmiske stik og apparater har altid brug for en adapter til disse typer stikkontakter, inklusive mobiltelefoner og barbermaskiner.

  • Stikkontakter - G
  • Spænding - 230 V
  • Frekvens - 50 Hz

Internet

Cypern er en del af EU, så dine mobildata fungerer uden roamingafgifter for alle borgere i EU, Island, Norge og Storbritannien. Internetdækningen på Cypern er meget god i kystområderne, men nogle gange svagere i bjergene.

PAS PÅ, når du rejser til Nordcypern, som ligger uden for EU, og hvor du kommer til at betale meget ekstra for data. Så sørg for at deaktivere din dataroaming, før du krydser grænsen, så du undgår ubehagelige regninger.

Offentlige wi-fi-netværk tilbydes af langt de fleste hoteller og gæstehuse og er tilgængelige på mange af de større restauranter.

Opkald

Der gælder de samme regler for opkald i Cypern for mobiloperatører i EU, Norge og Storbritannien som for indenlandske opkald.

Så du kan ringe hjem fra Cypern til de samme priser og takster, som hvis du boede i EU, Norge eller Storbritannien. Forvent ikke ekstra roamingafgifter, når du rejser til Cypern.

Hvis du kommer fra et land uden for EU, kan du få et cypriotisk data-e-sim hurtigt og nemt på nettet. airalo.com.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.