Kort og geografi over Cypern

Cypern

Vil du finde ud af, hvor Cypern er på kortet, og hvor det ligger, før du rejser? Hvordan ser et vejkort over Cypern ud, eller hvor finder du feriesteder og andre interessante steder, du gerne vil se? Tag et kig på de kort over Cypern, vi har udarbejdet til dig.

De bedste strandhoteller - Cypern

Placering af Cypern

Cypern er en ø, der ligger i det østlige Middelhav i området mellem Europa, Asien og Afrika. Selv om den geografisk hører til Asien, er Cypern kulturelt, økonomisk og politisk et af de mest europæiske lande.

Øen ligger ca. 180 km vest for Syrien og Libanon, 80 km syd for Tyrkiet og 430 km øst for den græske ø Rhodos.

Kort over turistattraktioner

Hvor kan du finde de bedste strande på Cypern eller interessante seværdigheder? Se blot på vores kort over de bedste turiststeder:

Hvis du planlægger at vandre eller cykle, vil onlinekortene over vandreruter være nyttige, og selvfølgelig er der ingen mangel på kort over overnatningsmuligheder og hoteller:

Kort over Cypern online

Opdeling af Cypern

Øen Cypern er opdelt i en sydlig "græsk" del, som er den generelt anerkendte stat og emnet for hele denne guide, og en nordlig tyrkisk del, officielt Den Tyrkiske Republik Nordcypern. Sidstnævnte betragtes som en selvstændig stat, men anerkendes kun af Tyrkiet. Det "sydlige" Cypern betragter denne situation som en tyrkisk besættelse af sit territorium.

Det er ikke noget problem for rejsende fra EU at krydse den cypriotiske grænse frem og tilbage, selv med blot et ID-kort (se kapitlet "Rejsedokumenter til Cypern" for detaljer).

Geografi

Cypern er den tredjestørste ø i Middelhavet efter Sicilien og Sardinien.

Den domineres af Troodos-bjergene, som ligger inde i landet. Det største bjerg er Mount Olympus, som er 1.952 meter højt, og her kan man stå på ski om vinteren.

Cypern har et stort antal gamle, oprindelige landsbyer, som har bevaret deres ansigt i mange århundreder. Disse landsbyer har bevaret mange gamle og originale skikke, som helt sikkert vil betage dig.

I den vestlige del af Cypern ligger Akamas Peninsula National Park, som byder på et utroligt syn af smukke klipper og stenet hav. I den østlige del af landet ligger de populære turistmål Ayia Napa og Protaras, som tiltrækker et stort antal turister fra hele verden.

Cypern er hjemsted for 4 større byer.

Nicosia - Hovedstaden ligger inde i landet og er opdelt i to dele, en græsk og en tyrkisk. Nicosia er et stort finans- og handelscenter, og du finder mange verdenskendte virksomheder her. Den mest populære sport er fodbold, og APOEL Nicosia er et hold, der er kendt i hele Europa.

Limassol - Ligger på den sydlige kyst, hvor vi finder den største havn på Cypern. Det er den næststørste by og er blevet annonceret som den tredjestørste by i verden med lovende ambitioner. Her finder vi en storslået promenade omkranset af palmer med smuk udsigt over havet. I februar måned skal du sørge for at besøge det verdensberømte karneval, som varer i flere dage, og du vil få en masse sjov. Hvis du elsker natteliv og endeløse fester, skal du besøge Guaba Beach Bar, som ligger lige ved stranden, i sommermånederne.

Larnaca - Byen med den største lufthavn og den tredjestørste by på Cypern. Her er en saltsø, som er fuld af vand om vinteren, og man kan se flokke af flamingoer, som opholder sig her fra november til marts.

Paphos - Byen, som er på UNESCO's verdensarvsliste takket være sine mange gamle levn, blev kulturhovedstad i 2017. Den ligger i den sydvestlige del af øen, og blandt højdepunkterne er en arkæologisk park, hvor man kan se resterne af græske og romerske byer. Et par kilometer fra byen ligger den græske gudinde Afrodites fødested (Petra tou Romiou). Paphos kan nås enten direkte med fly eller via Intercity-busser fra Larnaca, Limassol eller Nicosia.

Cypern i tal

I slutningen af dette kapitel præsenterer vi også nogle interessante geografiske data om Cypern.

  • Det højeste bjerg - Olympos (1 952 m over havets overflade)
  • Længste flod - Pedieos (98 km)
  • Nabolande - 0 (Cypern har kun søgrænser til Tyrkiet, Syrien, Libanon, Israel, Egypten og Grækenland)
  • Kystlinjens længde - 648 km
Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.