Traditionel mad i Cypern

Cypern

Hvilken mad skal du prøve på Cypern? Hvad sælges oftest på lokale restauranter?

Søg efter indkvartering på Cypern

Det cypriotiske køkken

Det cypriotiske køkken ligger meget tæt på det græske og tyrkiske køkken. Mange cyprioter går meget ofte på buffet og restaurant, fordi de simpelthen elsker maden. Typiske cypriotiske specialiteter er souvlaki, tzatziki, kleftiko, moussaka, meze, calamari, halloumi-ost, fisk og forskellige skaldyr som blæksprutte og krabbe. De mest almindelige drikkevarer er kaffe og vin.

Halloumi-ost - Dette er en unik ostetype, som kun produceres på Cypern. Den er lavet af ko- eller fåremælk og kan f.eks. nydes grillet, stegt på panden derhjemme eller bagt i en sandwich.

Souvlaki - Er et meget populært krydret kød, som regel kylling eller oksekød, som grilles og serveres på et spyd. Det spises ofte med pitabrød, grøntsager, ristede kartofler og tzatziki.

Meze - Er et udvalg af mange forskellige retter. Det serveres på en stor tallerken eller rundt om bordet, og der er noget af det hele. Fra kylling, sorte oliven, salat til blæksprutte. Meze serveres til 2 eller flere personer, for der er virkelig meget af det.

Du kan også prøve cypriotiske øl som KEO eller Leon, som du kun kan finde på Cypern. Smag på den lokale vin, som blev produceret på Cypern for flere tusinde år siden og nu er et populært indslag på den cypriotiske menu.

Sådan spiser du som en lokal

Den bedste måde at spise lokalt på er at besøge lokale buffeter eller cypriotiske fastfood-steder, hvor du finder de fleste lokale retter. En anden mulighed er at besøge en cypriotisk restaurant uden for turistområderne, hvor du kan spise for omkring 6-8 euro pr. portion. Et særligt kendetegn er de cypriotiske bagerier, som tilbyder et bredt udvalg af salte og søde retter, og nogle har åbent 24 timer i døgnet.

Måltidslevering er også meget populært på Cypern, hvor maden bliver leveret til dit hjem. Du kan bestille fra et bredt udvalg af cypriotiske retter.

Almindelige priser på restauranter

På Cypern finder du forskellige typer af restauranter, lige fra cypriotiske til italienske og armenske. Den engelske morgenmad er populær og koster mellem 5-8 euro. Prisen på frokost og aftensmad afhænger af dit budget. En god frokost kan dog fås fra 12 euro til 20 euro.

Fadøl koster 3-4 euro, og den billigste er den lokale, KEO og Leon. Hvis du vil prøve en typisk cypriotisk frappe, skal du regne med 2-4 euro.

Hvis du går meget på stranden, vil du finde utallige måder at spise og drikke på. Ud over restauranter og barer finder du også klassisk fastfood som pommes frites, fiskepinde, kyllingekebab eller majs.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.