Akamas

Akamas nationalpark

Denne nationalpark på øens nordvestlige spids er et af de mest magiske steder på Cypern. Du vil blive forbløffet over den vilde natur, den klippefyldte kystlinje med dens mange udhæng og havbassiner, de nøgne klipper ved Kap Arnaoutis, som inde i landet bliver til dybe, skovklædte kløfter og slugter med vandløb eller små vandfald. Hele området er en nationalpark, og navnet henviser til Theseus' søn, helten fra den trojanske krig.

Indkvartering i Akamas-regionen

Der er gratis adgang til alle seværdighederne i nationalparken.

Afrodites bade og den blå lagune

En af de mest berømte attraktioner i nationalparken er en lille naturlig pool i en dyb skov kun et par dusin meter fra kysten. Det var her, i Afrodites bade, at den græske kærlighedsgudinde Afrodite efter sigende mødte Adonis. Fra Afrodites bade kan du følge afmærkede vandrestier længere væk:

  • Langs kysten i ca. 3,5 km til Den Blå Lagune, en smuk lille bugt med krystalklart vand, hvor man også kan svømme.
  • Klatre op ad de meget stejle stier til plateauet (ca. 1,5 km), hvorfra du kan nyde en betagende udsigt over spidsen af Akamas-halvøen.
  • Kort over vandrestier ved Afrodites Badeanstalt - [imageFill en.mapy.cz

Avakas-kløften

På vestkysten og i den sydlige del af nationalparken må du ikke gå glip af et besøg i tre dybe kløfter med næsten vinkelrette vægge. Der er dog vandrestier, der løber langs bunden af kløfterne, som selv mindre trænede rejsende kan klare.

Den mest berømte kløft er Avakas-kløften, som fører ca. 2 km (en vej), hvor du ud over de stejle klipper vil beundre den rige flora med flere endemiske plantearter, der ikke vokser andre steder i verden.

Lara Strand

I den mest afsidesliggende del af nationalparken på vestkysten kan du besøge den næsten øde, smukke 200 meter lange Lara Beach i en blød bugt. Det vidunderligt klare hav, det fine gule sand og et minimum af besøgende skaber de perfekte betingelser for en stille dag med svømning og solbadning.

Overnatning

Da nationalparken har et areal på omkring 250 km2 og mange interessante steder, er det værd at bo i nærheden af den i mindst 1 eller 2 nætter. De nærmeste byer med overnatningsmuligheder er Polis Chrysochous, Neo Chorio eller Peyia. Paphos, 25 km væk, er heller ikke langt væk.

Transport

Hvis du vil besøge alle de interessante steder i Akamas NP, er en bil absolut den bedste løsning. Al parkering ved de store attraktioner er gratis.

De fleste af de interessante steder kan dog nås med bus, men man er afhængig af køreplanerne. Alle billetter koster altid 1,50 euro pr. tur.

  • Linje 645: Paphos - Polis Chrysochous (en gang i timen)
  • Linje 622: Polis Chysochous - Afrodites bade (en gang i timen)
  • Linje 616: Coral Bay - Agios Georgios Pegeias, ca. 2 km fra Avakas-kløften

Kort over seværdigheder i Akamas NP

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Cypern.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.