Vraget af Edro III

Vraget af Edro III.

En populær og relativt ny attraktion på Cyperns vestkyst er vraget af Edro III, som ligger på siden bogstaveligt talt få meter fra kysten.

Se de billigste hoteller i Paphos

Det gør det perfekt tilgængeligt for Urbex-entusiaster og almindelige turister, som bare gerne vil tage et billede af skibet fra kysten.

Det Sierra Leone-flagede skib blev bygget i 1960'erne på norske skibsværfter og har brugt det meste af sin levetid på at sejle mellem Grækenland og Cypern.

Under en rejse fra Limassol på Cypern til den græske ø Rhodos i en kraftig storm forliste skibet ud for kystbyen Peyia den 8. oktober 2011. Den ni mand store besætning blev reddet, men planerne om at bugsere skibet blev udskudt på ubestemt tid på grund af vanskelighederne ved at bugsere det, og skibet ligger stadig på stedet i dag.

Det 80 meter lange vrag ligger på grund kun 5 meter fra kysten og er et populært udflugtsmål for mange rejsende på trods af adgangsforbuddet.

Det er helt lovligt at tage billeder af skibet fra kysten.

Hvordan kommer man til vraget?

Vraget kan kun nås nemt i bil eller med organiserede udflugter på firhjulstrækkere eller i jeeps, som er tilgængelige overalt i Paphos.

Vraget ligger for enden af Glyou Nerou Street, som er markeret fra hovedvejen med et lille skilt. Der er ingen turistskilte til vraget, så kør langsomt, så du ikke overser afkørslen.

For at hjælpe dig med at finde vej, kan du se på rutekortet fra Paphos: en.mapy.cz.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Cypern.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.