Stuðlagil

Studlagil

Stuðlagil Canyon, fordansket som Studlagil, er en ekstraordinær naturattraktion, der ligger i en afsides del af det østlige Island. Jökla-floden med sit lyse blågrønne vand har skåret sig vej gennem massive basaltsøjler, der ligner formen på et orgel, og skabt en kløft, der nogle steder er op til 30 meter dyb.

Sammenlign priser på biludlejning - Island

Den smukkeste del af Studlagil Canyon med sine massive basaltklipper er kun knap en kilometer lang, men den er bestemt en omvej værd fra Ringvejen rundt om Island.

Der er flere afmærkede stier rundt i kløften, og du kan gå helt ned til bunden, men forvent et ret stejlt fald.

Indtil 2017 var Studlagil Canyon forbudt område for turister. Men i år blev kløften omtalt i det tidligere islandske flyselskab WOW's flymagasin, og det skabte et turistboom.

Hvordan kommer man derhen?

Afkørslen fra hovedvej 1 ligger mellem Egilsstaðir og Mývatn-søen, og hvis du kører i den retning, ligger den på venstre side. Først drejer du ind på vej 923, som efter et stykke tid bliver til en grusvej, men den er af god kvalitet og lige. Efter ca. 10 km kommer du til en lille parkeringsplads, der ligger kun et par dusin meter fra kløften.

Du kan køre hertil uden problemer i en almindelig bil, selv om vinteren.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.