Island rejseplan for dage og uger

Lundefugl med tykke tænder

Ved første øjekast er Island lidt bedragerisk, nogle gange virker det ikke så stort, som det i virkeligheden er, men vigtigst af alt: det lokale landskab er så smukt, at du bogstaveligt talt ikke ved, hvor du skal hoppe, hvor du skal stoppe, og hvad du skal se.

Hvis du tager på en blind og uforberedt tur, går du måske glip af en masse smukke steder, som du simpelthen ikke har tid til at besøge.

Søg efter indkvartering i Island

Vi har samlet nogle tips til de mest berømte ruter og udflugter, som realistisk og stressfrit kan gennemføres på et bestemt tidsrum. Island besøges normalt i 7, 10 eller 14 dage, men med fremkomsten af lavprisflyselskaber tager mange rejsende kun til Island i lange weekender.

Island i en uge

Den mest almindelige opholdslængde i Island er 7 dage. Hvad kan man gøre, og hvor skal man tage hen? Se 3 eksempler på rejseplaner:

Sydkysten

Det sydlige Island er et af de mest populære rejsemål, da det bogstaveligt talt er fyldt med interessante destinationer og smuk, varieret natur. Desuden er det perfekt tilgængeligt med enhver form for bil hele året rundt. En tur langs sydkysten kan se nogenlunde sådan her ud:

Varianter: Det er muligt at forkorte turen med en dag ved at springe en nat i Vík over og i stedet tage en afstikker til Den Gyldne Cirkel til gejserne.

Ruten er farbar hele året rundt med alle typer biler.

Hvor skal man lede efter indkvartering?

Vi giver tips til specifikke hoteller i de enkelte miniguider under linkene ovenfor. Hvilke steder skal man lede efter overnatning?

Den Gyldne Cirkel + Regnbuebjergene

En anden islandsk klassiker er en tur på den ikoniske Gyldne Cirkel, som nemt kan udvides til de magiske Regnbuebjerge i Landmannalaugar til en uges ophold.

Ruten er farbar hele året rundt, men om vinteren kan man kun komme til Rainbow Mountains med 4x4.

De vestlige fjorde

Hvis du er tiltrukket af at vandre i mindre kendte områder, men stadig besøger et par af de største turistattraktioner, og du elsker udsigten over havet og fjordene, så vil du elske Vestisland.

 • Dag 1: Ankomst og hovedstaden Reykjavik.
 • Dag 2: Kør 180 km til Snæfellsnes-halvøen til det berømte fotogene bjerg Kirkjufell.
 • Dag 3: korte udflugter på halvøen, f.eks. til landsbyen Arnarstapi.
 • Dag 4: kør 413 km til Vestfjordene, især til fuglefjeldene ved Látrabjarg, mulighed for at forkorte turen med færge fra Stykkishólmur til Brjanslaekur for 9 500 isk (1 person + bil), se seatours.is for mere.
 • Dag 5: Kør 123 km til Dynjandi-vandfaldene.
 • Dag 6: retur til Reykjavík (ca. 370 km).
 • Dag 7: fly tilbage, på vej til lufthavnen kan du f.eks. stoppe ved Den Blå Lagune.

Ruten er farbar hele året rundt i almindelig bil, men om vinteren bør du tage højde for lukningen af sekundære veje i Vestfjordene.

Dagsture fra Reykjavik

Hvis du ikke har det godt med at bo et andet sted hver nat, men foretrækker at bo på ét hotel under hele dit ophold, så er Reykjavik det mest strategiske valg for indkvartering.

Se hoteller i Reykjavik

 • Dag 1: Ankomst og hovedstaden Reykjavík.
 • Dag 2: en tur til sydkysten, det fjerneste punkt for en behagelig hjemrejse er Vík í Mýrdal, 190 km væk, med mange attraktioner og muligvis stop ved Seljalandsfoss eller Skógafoss vandfald eller Sólheimajökull gletsjer, i alt vil du rejse ca. 430 km.
 • Dag 3: en tur langs Den Gyldne Cirkel, kan gøres på én dag (i alt ca. 300 km).
 • Dag 4: tur til det næsthøjeste vandfald i Island Glymur (tur/retur 140 km), eller du kan forlænge den til Hraunfossar lavavandfald (+ yderligere 160 km).
 • Dag 5: tur til det berømte bjerg Kirkjufell (i alt 360 km).
 • Dag 6: afslappede korte vandreture på Reykjanes-halvøen, alternativt kan en tur til øgruppen Vestmannaeyjar nemt klares på én dag.
 • Dag 7: fly tilbage, på vej til lufthavnen kan du f.eks. stoppe ved Den Blå Lagune.

Ruten er farbar hele året rundt med almindelig bil.

Island i 14 dage

Hvis du også vil udforske den nordlige og østlige del af Island, er en uge bestemt ikke nok, medmindre du vil sidde bag rattet og stoppe ved hvert sted i højst en time eller to. Det er også en mulighed, men vores sightseeingrute i Island er designet til en mere afslappet rejse.

Ringvejen eller rundt om Island

Ruten er farbar hele året rundt med almindelig bil.

Island i 4 dage

Ekstra billige lavprisflybilletter kan friste dig til at tage en kort tur i en lang weekend. Hvorfor ikke, selv på 4 dage kan du få en fantastisk ferie i Island. I løbet af de 4 dage vil et ophold i Reykjavik være den ideelle løsning.

Se hoteller i Reykjavik

For at se de mest klassiske islandske attraktioner anbefaler vi at kombinere Den Gyldne Cirkel med en del af sydkysten, som her:

 • Dag 1: Ankomst og hovedstaden Reykjavik.
 • Dag 2: Kør 50 km til Thingvellir Nationalpark, om eftermiddagen køres ca. 70 km til gejserne og muligvis Gullfoss-vandfaldene.
 • Dag 3: en tur til sydkysten, det fjerneste punkt for en behagelig hjemrejse vil være Vík í Mýrdal, 190 km væk, med mange attraktioner og muligvis stop ved Seljalandsfoss eller Skógafoss vandfald eller Sólheimajökull-gletsjeren, i alt ca. 430 km.
 • Dag 4: returflyvning, på vej til lufthavnen kan du stoppe ved Den Blå Lagune.

Du behøver ikke at vende tilbage til Reykjavík for at komme fra Den Gyldne Cirkel til sydkysten, men du kan blive i Selfoss.

Se hoteller i Selfoss

Island uden bil

Selv om Island primært er et rejsemål for bilister, er det muligt at komme rundt i Island, selv om man ikke kører bil, men det bliver ret dyrt og ikke nær så fleksibelt. Hvis du ikke lejer en bil, er det vigtigt at blive i Reykjavik hele tiden, hvor turistbusserne afgår fra.

I nogle tilfælde kører busserne efter en køreplan, dvs. at de kører dig til din destination om morgenen og tilbage igen om eftermiddagen; nogle gange tager du den samme bus hele vejen rundt med en organiseret tur, f.eks. når du rejser på Den Gyldne Cirkel.

Turbusserne drives af selskaber som Reykjavík Excursions eller Grayline.

Det er virkelig svært at komme rundt uden for Reykjavík med de almindelige busser, og de fleste naturattraktioner er umulige at komme til.

Destinationer med bus fra Reykjavík:

 • DenGyldne Cirkel - priser fra 9 000 isk
 • Landamannalaugar - priser fra 14 000 isk
 • Þórsmörk - priser fra 15 000 isk
 • Blå Lagune - priser fra 7 000 isk
 • Sydkysten - mange muligheder fra kortere halvdagsture til 12-timers ture med priser, der varierer mellem 12 000 isk og 25 000 isk
Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.