Hengifoss

Hengifoss

Hengifoss er med sine 128 meter det tredjehøjeste vandfald i Island, og takket være den kunstigt udseende baggrund af tofarvede klipper er det helt sikkert et af de smukkeste vandfald i denne afsidesliggende del af det østlige Island.

Sammenlign priser på biludlejning - Island

Røde og sorte klipper og udsigt over regionen

Vandfaldets smalle sølvfarvede bånd står i kontrast til de mørke, høje og nøgne klipper i det omkringliggende område. Den sortgrå basalt er spækket med røde til teglstensfarvede vandrette linjer, som er resterne af forstenede nåletræer fra den varmere anden del af tertiærtiden.

Selve Hengifoss falder fra omkring 450 meters højde, og vandrestiens startpunkt ligger i kun 40 meters højde. Alene disse tal antyder, at der fra udsigtspunktet ved vandfaldet i bunden af kløften er en betagende udsigt over det brede, golde landskab.

Hvordan kommer man derhen?

Hengifoss-vandfaldet ligger på asfaltvej nummer 931, som fører til Egilsstaðir, den største by i det østlige Island (ca. 35 km, se rutekort). Vejen er farbar hele året rundt.

Fra den lille parkeringsplads følger man så en 2,5 km lang (en vej) ret stejl, men relativt let sti (se: rutekort) til det bedste udsigtspunkt over vandfaldet.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.