Seyðisfjörður

Seydisfjördur

Byen Seyðisfjörður ligger i et afsides område af Østfjordene i et øde, men smukt landskab. Det er et populært sted at hoppe af fra ringvejen rundt om Island, som ligger 25 km væk.

Sammenlign priser på biludlejning - Island

Ud over turister byder Seyðisfjörður også hundredvis af rejsende fra det europæiske fastland velkommen en gang om ugen - det er her, Islands eneste passagerfærgehavn med forbindelser til Færøerne og Danmark ligger.

Traditionel landsby og smukke bjerge

Seyðisfjörður tiltrækker turister med sit traditionelle islandske landsbyudseende med typiske træhuse med farverige facader og en lille kirke.

En moderne attraktion er gågaden, der fører til den lokale kirke, som er malet i regnbuefarver inspireret af støtten til LGBTQ-samfundet.

Seyðisfjörður er omgivet af nøgne bjerge, der er op til 1.000 meter høje, og en lang fjord, som tilsammen giver en betagende udsigt. Gå en kortere eller længere tur ad en af de mange vandrestier rundt om byen, og bliv her natten over.

Overnatning

Med Islands vigtigste passagerhavn i Seyðisfjörður kan du benytte dig af flere gæstehuse og hoteller, hvilket gør byen til et ideelt sted at overnatte, når du rejser rundt i Island.

Hvordan kommer man dertil?

Der er adgang til Seyðisfjörður via den velholdte og farbare asfaltvej nummer 93, som fører fra Egilsstaðir, den største by i det østlige Island, 25 km væk (se rutekort). Vejen i sig selv er en stor oplevelse, især den sidste tredjedel af turen, hvor det går nedad fra højder på op til 700 meter ned til havet i flere sving.

Hovedstaden Reykjavík ligger over 660 km væk (se rutekort).

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.