Santa Giulia-stranden

Santa Giulia

Santa Giulia-stranden på det sydlige Korsika anses for at være den smukkeste af alle de omkringliggende strande og er regelmæssigt med på listen over de smukkeste strande i verden, hvilket UNESCO har bekræftet flere gange i sine anbefalinger. Selve stranden er dog ikke på UNESCO's liste.

Vælg et hotel ved stranden

Granitklipperne i den macchia- og fyrretræsdækkede kystlinje giver stranden en vildskab og det klare turkis-mørkeblå vand en fornemmelse af det eksotiske Caribien.

Stranden ligger på en meget smal kyststrækning, der adskiller havet fra den lukkede sø, hvor man kan observere mange fuglearter.

Svømme- og strandfaciliteter

Havet her er roligt med turkisblåt vand, og sandet er smukt hvidt. Skyggen kommer fra fyrretræerne, der vokser rundt om stranden. Der er et godt udvalg af forfriskninger og vandaktiviteter på stranden (bådudlejning, jetski, katamaraner, kajakker, surfbrætter, funboards og meget mere).

Étang de Santa Giulia-søen, som strækker sig fra den anden side af stranden, er ideel til meget korte gåture langs bredden og til at observere den korsikanske fauna, især fuglene.

De lejlighedsvise klipper i udkanten af bugten og det rolige hav giver også meget gode snorkelforhold.

 • Strandens overflade - fint hvidt sand
 • Indgang til vandet - gradvis sandstrand
 • Strandens længde - 1.000 meter
 • Strandens bredde - 20 meter
 • Udlejning af liggestole - ja (ca. 20 euro pr. sæt pr. dag)
 • Toiletter og brusere - ja
 • Restauranter - ja
 • Butikker - nej

Den nordlige ende af stranden er travl med masser af restauranter, en mole og tilbud om vandsport, mens den sydlige ende er mere stille.

Indkvartering ved stranden

Som den eneste af de tre berømte strande syd for Porto-Vecchio har Santa Giulia et bredt udvalg af overnatningsmuligheder inden for gåafstand. Det er for det meste ferievillaer og mindre hoteller, der er bygget ind i kystlinjen for ikke at ødelægge områdets naturlige karakter. Priserne her er logisk nok høje, idet de billigste studiolejligheder starter ved 147 euro pr. nat, og hotellerne af bedre kvalitet koster 293 euro pr. nat.

Vi vil f.eks. anbefale disse overnatningssteder:

 • Costa Nera - smukke og godt bedømte lejligheder til rimelige priser ca. 100 meter fra stranden
 • Hôtel Castell'Verde - med priser omkring 5.500, et af de billigste klassiske hoteller, der ligger ca. 250 meter fra stranden
 • Hôtel Moby Dick - 4* hotel lige ved Santa Giulia-stranden med smukke terrasser med udsigt over havet

Hvordan kommer man til Santa Giulia-stranden?

Stranden er let tilgængelig i bil, da den ligger ca. 350 meter fra hovedvej T10, hvor afkørslen er tydeligt skiltet. Den smalle asfaltvej fører dig næsten til stranden, hvor der er en officiel betalt parkeringsplads med priser på omkring 5 euro pr. dag.

Fra 1. juli til slutningen af september er der også en særlig busforbindelse fra Porto-Vecchio 2-4 gange om dagen. Prisen for en returbillet er 9 euro, og køreplanerne kan findes på Rapides Bleus ' hjemmeside.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.