Porto Vecchio og omegn

Porto Vecchio

Hvis du elsker strande, er dem omkring Porto-Vecchio (Porti Vechju på korsikansk) de mest berømte på Korsika.

De hvide strande med fint sand og klart blåt hav gør det til det mest populære feriested på øen. Strandene i det omkringliggende område er ikke kun blandt de smukkeste på Korsika, men de topper også rejseafstemninger om de smukkeste strande i verden.

Book et hotel i Porto-Vecchio på forhånd

Selve Porto-Vecchio er med sine 11.000 indbyggere den fjerdestørste by på Korsika og har et lille, men smukt historisk centrum med smalle gader, en havn og komplette faciliteter i form af butikker, supermarkeder og apoteker.

Strande og svømning

Der er ingen strande i selve byen, så man skal til det nærliggende Porto-Vecchio (15 km væk) for at finde dem. Fordi de lokale strande er så smukke og velkendte, har vi lavet vores egen miniguide til hver af dem:

Porto-Vecchio Overnatning

Byen er et af Korsikas største feriesteder, og hvis du er på vej på strandferie, skal du bo her. Fra små lejligheder til større hoteller finder du hundredvis af overnatningsmuligheder lige i byen og langs kysten i det omkringliggende område. Du skal dog ikke lede efter store betonresorts her, alt er underspillet og falder ind i landskabet.

Her er nogle tips til den bedste indkvartering i Porto-Vecchio:

  • Hôtel le Porto-Vecchio ** - et enkelt lille hotel 5 minutters gang fra centrum, et af de få, der ligger under 103 euro pr. nat i hele ferien
  • Holzer II *** - et lille moderne hotel lige i centrum med priser under 110 euro pr. nat
  • Best Western Hôtel Alcyon *** - en af de få kæder lige i Porto Vecchio, der tilbyder overkommelige priser på 147 euro pr. nat hele sommeren

Hvordan kommer man til Porto Vecchio?

Byen vil være den første kontakt med Korsika for mange rejsende, da det er her, man finder en af øens største færgehavne. Færgepriser, og hvor man kan bestille billetter, er beskrevet i kapitlet Sådan kommer du til Korsika.

Der er ingen jernbane til Porto Vecchio, så den eneste praktiske måde at komme dertil på er i bil. Der er en stor parkeringsplads ved siden af havnen med priser på op til 10 euro pr. dag. Gratis parkering er praktisk talt umuligt i hele byen.

Der går langdistancebusser ind til byen, men frekvensen er ikke særlig høj:

  • Bastia. 20 euro
  • Ajaccio: en gang om dagen direkte bus Balesi Evasion, to gange om dagen med skift i Scupet linje C1, pris ca. 16 eur
  • Bonifacio: 2-3 gange om dagen, pris ca. 2 eur, se køreplan

Inden for Porto Vecchio kører en gratis minibus i sommersæsonen på en cirkulær rute, se kort og køreplaner på den officielle hjemmeside: portovecchio-tourisme.corsica/bus

Der er også en busforbindelse fra Porto Vecchio til den nærmeste lufthavn, Figari FSC.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.