Piscia di Gallo

Piscia di Gallu

Piscia di Gallo er det højeste vandfald på Korsika. Det ligger i Ospedale-bjergene og er dannet af Palavesani-floden, der løber fra en dæmning ca. 2 km over vandfaldet. Fra plateauet falder det 70 meter ned i en smal kløft, som fortsætter ned mod havet.

De 10 bedste hoteller på Korsika

Du finder vandfaldet midt i det uspolerede landskab i de skovklædte bjerge på Korsikas sydlige del, afbrudt af klippemassiver.

Den afmærkede vandrerute til vandfaldet følger Petra Plana-bækkens dal fra en lille parkeringsplads ved vejen D368. Den samlede rundtur er på 5 km og fører gennem en smuk dal med en betagende udsigt over de omkringliggende bjerge. Ruten er let og følger mere eller mindre konturerne. De sidste 200 meter er en stejl nedstigning, når du når toppen af vandfaldet, og den bedste udsigt er nedefra.

Piscia di Gallo-vandfaldet ligger ca. 28 km fra det populære feriested Porto-Vecchio og 23 km fra Bavella-passet med dets mange andre vandrestier.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.