Vejret i Korsika og bedste rejsetidspunkt

Korsika

Korsikas klima er klassisk middelhavsklima med milde vintre og varme somre. Med stigende højde ændrer klimaet sig betydeligt, idet temperaturen falder hurtigt, og nedbøren øges. I bjergene falder der store mængder sne om vinteren, og nogle steder varer det hele året rundt.

Man skal altid være opmærksom på, at temperaturen midt på øen kan være 6-10 °C lavere end ved kysten.

Korsikas meget bjergrige terræn betyder, at det er grønt året rundt, og der er altid nedbør et eller andet sted på øen, selv i de varmeste somre.

Sammenlign priser på flyrejser til Korsika

Korsika har alle fire årstider, selvom forskellene er mildere ved kysten end på vores breddegrader.

Vintrene ved kysten er ofte milde med temperaturer omkring 10°C, men også meget våde og regnfulde. I de centrale bjerge falder der ofte store mængder sne.

Forår og efterår har samme karakteristika med behagelige temperaturer på omkring 20 °C, men efteråret har en tendens til at være meget vådere end foråret.

Somrene på Korsika er meget varme, men bjergkæderne betyder, at der ofte er vind eller skyer på himlen, hvilket gør klimaet mere udholdeligt end andre steder i Middelhavsområdet.

Korsika i løbet af året

Hvad er temperaturen i hver måned, og hvornår regner det mest?

Vejret i januar

I januar kan man forvente gennemsnitlige dagtemperaturer på omkring 9°C og hyppige regnbyger, der falder jævnt over hele øen. I bjergene sner det i stedet for at regne, meget ofte fra omkring 700 meters højde.

Ved kysten er vinden kold, og vejret i januar er blandt årets vådeste.

Vejret i februar

Februarvejret adskiller sig stort set ikke fra januar. Temperaturerne ligger stadig på omkring 9 °C, det regner lidt mindre i gennemsnit, men der er byger mindst hver tredje dag og sne i bjergene. Over 1.000 meter over havets overflade kan der ligge en meter sne i februar.

Vejret i marts

Marts begynder allerede at føles som et middelhavsforår. Temperaturerne stiger til 15 °C, regnen aftager, og der er kun lejlighedsvise byger, selv om det kan regne i dagevis i bjergene, og der stadig ligger sne i de højeste dele af de centrale bjerge.

Under alle omstændigheder er morgener og aftener stadig meget kolde, og man bør pakke vintertøj.

Vejret i april

April er typisk en forårsmåned, som vi kender den i vores område. Gennemsnitstemperaturen er omkring 17°C, og solen skinner det meste af dagen, men det dækkes ofte af et hurtigt vejrskifte med en kraftig byge, som dog forsvinder lige så hurtigt, som den kom.

Aprilvejret indbyder til udflugter til de stadig øde seværdigheder.

Vejret i maj

Majvejret på Korsika er smukt. Temperaturerne stiger til normale 22°C, og bygerne bliver markant færre og kortere. Landskabet er smukt frodigt og grønt og blomstrer efter en våd vinter og et vådt forår, men også oplivet af solskinnet.

Maj er ideel til cykel- og vandreture.

Vejret i juni

Juni kan byde på forårets behagelige temperaturer på omkring 22°C, men sommerbyger bliver mere almindelige langs kysten med temperaturer på op til omkring 28°C. Den nordøstlige og sydøstlige del af øen er mærkbart varmere.

Byger er sjældne, selv om man altid kan forvente byger i bjergene, men de er som regel kun korte, inden for få minutter.

Vejret i juli

Juli er den tørreste måned på Korsika, hvor regn er meget sjælden, og selv i bjergene forekommer den ikke regelmæssigt. Gennemsnitstemperaturen ved kysten stiger til 27 °C, i bjergene til ca. 20 °C.

Ekstreme temperaturer på over 32 °C er ikke ualmindelige, og juli er simpelthen den ideelle måned til en strandferie.

Book dit sommerophold på forhånd

Vejret i august

August er statistisk set årets varmeste måned. Normaltemperaturen ved havet er omkring 28 °C, men temperaturer over 33 °C er ingen undtagelse. Du kan dog altid nå at køle af, inden de når op i bjergene, hvor de sjældent kommer over 26 °C.

Du behøver ikke at bekymre dig om at gå glip af en eneste hel dag. Nedbøren kommer hovedsageligt i form af tordenvejr om aftenen og natten, som kan være skræmmende i bjergene, men som ikke påvirker dagsprogrammet.

Vejret i september

September på Korsika er stadig den perfekte måned til en sommerferie. Lufttemperaturen ligger på omkring 26°C, og havet afkøles kun meget langsomt, så selv i slutningen af september er det lige så varmt som midt på sommeren.

Man kan forvente en kort byge i ny og næ, men den varer som regel kun et par minutter om aftenen.

Vejret i oktober

I løbet af oktober går efteråret for alvor ind på Korsika. Mens den første del af måneden ofte stadig er ren sommer med temperaturer mellem 20 og 25 °C, falder temperaturen mod slutningen af oktober til 20 °C, og der kommer masser af byger, især på den nordlige og østlige halvdel af Korsika.

Selv om regnen sjældent varer en hel dag ad gangen, er risikoen for at blive våd i oktober den største på hele året.

Vejret i november

November er også en meget våd måned med hyppige byger, kolde vinde, der begynder at blæse fra bjergene, og regelmæssig sne på de højeste dele af bakkerne.

Langs kysten er temperaturerne dog stadig behagelige 16 °C.

Vejret i december

December er den første vintermåned, men vejret minder mere om efterår her. Temperaturen falder sjældent til under 13 °C, det regner ofte, og det er ofte overskyet, selv om solen er meget mere almindelig her end i Centraleuropa.

I bjerge over 1.000 meter falder der jævnligt sne i stedet for regn.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Korsika - Vejret er ens for hele øen

Måned
Vejret
Luft
januar
solrig
14 °C
februar
solrig
14 °C
march
solrig
16 °C
april
solrig
19 °C
kan
sol
25 °C
juni
sol
31 °C
juli
sol
33 °C
august
sol
33 °C
september
sol
33 °C
oktober
solrig
27 °C
november
regnfuld
19 °C
december
regnfuld
15 °C
Måned
Vejret
Luft
januar
t.destination.weather.conditionOptions.
14 °C
februar
t.destination.weather.conditionOptions.
13 °C
march
t.destination.weather.conditionOptions.
14 °C
april
t.destination.weather.conditionOptions.
15 °C
kan
t.destination.weather.conditionOptions.
17 °C
juni
t.destination.weather.conditionOptions.
21 °C
juli
t.destination.weather.conditionOptions.
25 °C
august
t.destination.weather.conditionOptions.
26 °C
september
t.destination.weather.conditionOptions.
24 °C
oktober
t.destination.weather.conditionOptions.
21 °C
november
t.destination.weather.conditionOptions.
18 °C
december
t.destination.weather.conditionOptions.
15 °C

Hvornår skal man gå til Korsika

Hvis du er på vej til øen for at udforske den, er foråret, sensommeren og det tidlige efterår ideelle tidspunkter at besøge Korsika på.

Du undgår den intense varme i sommermånederne og de store turistmængder. Priserne er også højere i sommermånederne end i lavsæsonen, og det er især tydeligt på overnatningspriserne.

Hvis svømning er dit hovedmål, så tag til Korsika i anden halvdel af juni, juli eller september. Korsika er mest travlt i august, hvor et stort antal franskmænd og italienere kommer på ferie. Det er bedst at undgå dette, da det er den dyreste måned for alle tjenester.

Sammenlign priser på biludlejning

Hvis du vil opleve Korsika helt uden turister, kan du komme om vinteren, hvis du ikke har noget imod lidt regn og sne. Priserne på udlejningsbiler er meget lave, og det samme gælder for indkvartering, selv om der er et begrænset udbud, da mange hoteller lukker for vinteren. På den anden side er flybilletter dyre om vinteren, da der er meget få forbindelser.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.