Hvor skal man bo i Korsika

Korsika

Skal du på ferie til Korsika? Find ud af, hvilke steder og byer der er bedst, billigst og mest praktiske til overnatning i Korsika.

Hvor skal man bo på Korsika?

Indkvartering på Korsika findes i alle prisklasser. Fra luksuslejligheder eller hoteller til familiedrevne gæstehuse, feriehuse, campingpladser eller bjerghytter.

Generelt er vestkysten dyrere end østkysten, fordi den også er mere turistet. Du kan også finde billigere indkvartering i de centrale dele af Korsika længere væk fra havet, hvilket måske slet ikke betyder noget, hvis du primært rejser til Korsika for at se på seværdigheder og vandre.

Som alle andre steder i verden kan du finde al tilgængelig indkvartering på øen på disse klassiske portaler:

Find overnatning på booking.com

Større byer

Det vil altid være lidt af en overdrivelse at tale om korsikanske byer som 'store', men hvis du kan lide byliv og alle faciliteter ved hånden, har du to rigtige byer at vælge imellem.

Ajaccio

Ajaccio på vestkysten er Korsikas vigtigste administrative og kulturelle centrum og et af udgangspunkterne for rejser til strandene og bjergene. Hotellerne her er dog dyrere og ligger i gennemsnit på omkring 128 eur 165 eur pr. nat i højsæsonen.

Bastia

Bastia i den nordøstlige del af landet er den vigtigste indgang til Korsika. Den lokale lufthavn får de fleste gode tilbud, og alle færgerne fra Italien ankommer her. På grund af den relative afstand til de bedste strande og bjerge er det ideelt med 1 eller 2 overnatninger ved ankomsten eller før afrejsen.

Priserne her er lavere end i Ajaccio, forvent at bo omkring 92 eur 110 eur .

Større badebyer

Du finder ingen store feriesteder på Korsika med vidtstrakte komplekser af feriesteder og store hoteller. De fleste strande er mere rolige, men hvis du ikke vil undvære faciliteterne i de mange restauranter, gågader og supermarkeder, kan du vælge at bo i en af de større badebyer:

Porto-Vecchio

Porto-Vecchio er det mest berømte feriested, hvor du finder de smukkeste strande. Og da der ikke er mange overnatningsmuligheder direkte ved disse strande, vil du som regel bo i Porto-Vecchio. Du kan få en nat på små hoteller fra 92 euro, og de større starter med priser på 147 euro.

Bonifacio

Bonifacio, helt i syd, er måske ikke et rigtigt feriested med lange strande, men det er en af de smukkeste historiske byer på Korsika og et ideelt udgangspunkt for rejser til strande langs hele sydkysten. Byen er et af de dyrere steder med priser på mellem 110 eur og 147 eur pr. nat.

Calvi

Calvi er det største feriested på det nordlige Korsika og en smuk historisk by. Omkring byen (men også lige i centrum) finder du primært længere, mere åbne strande i smukke naturomgivelser. Overnatning her er lidt billigere end på feriestederne i syd (mellem 73 euro og 110 euro pr. nat).

Propriano

Propriano er et af de mest populære feriesteder på det sydvestlige Korsika med strande både i byen og i de omkringliggende mindre bugter. Selve centrum af Propriano er meget livligt, men det omkringliggende område er en af de mere rolige dele af Korsika i smukke, bølgende omgivelser. Priserne svarer til Calvi og ligger mellem 73 eur og 128 eur pr. nat.

L'Île-Rousse

L'Île-Rousse, en by med en stor havn på det nordlige Korsika nær Calvi, har måske ikke så smukke bystrande, men i omgivelserne finder du de smukke strande ved Bodri, Lozari, Ostriconi eller Aregno, og især hvis du kommer med færgen fra Frankrig, er denne by ideel at bo i.

Saint-Florent

Saint-Florent er lidt af en tilbagestående fiskerby i den nordlige del af Korsika, med rimelige priser på hoteller omkring 73 eur 92 eur . Den har ikke mange strande i sig selv, men den fungerer som udgangspunkt for krydstogter til de smukkeste strande på det nordlige Korsika: Lotu og Saleccia.

Moriani Plage

Moriani Plage er det største feriested på Korsikas østkyst, hvor elskere af lange, lige strande og typisk rullende ferie vil finde deres gunst. Priserne her er lavere end i andre feriesteder, og selv i højsæsonen kan du få en nat på et hotel lige ved havet for under 110 euro.

Mindre resorts i midten af ingenting

Hvis du foretrækker guddommelig ro og små feriesteder med nogle få hoteller, gæstehuse, et par restauranter og basale faciliteter, vil Korsika ikke skuffe dig.

Porto-Ota

Porto-Ota er et af de smukkeste og mest populære små feriesteder og ligger på vestkysten og er et ideelt udgangspunkt for udflugter, ikke kun til strandene, men også til de mange naturattraktioner i området. Kun få kilometer væk kan du besøge den berømte kystlinje Calanques de Piana eller Spelunca-kløften.

Galleri

Galéria er en lille landsby med flere restauranter og hoteller i en smuk bugt væk fra civilisationens stress og jag. Dette feriested er et af de mest afsondrede, men du har stadig alle faciliteter, herunder et supermarked.

Cargése

Cargése på Korsikas vestspids er omgivet af flere smukke strande i bugter med god tilgængelighed i bil, men også lidt væk fra de store turiststrømme. Det gælder også selve den rolige by Cargése med nogle få hoteller, et par supermarkeder og restauranter. Alt dette ligger i smukke, kuperede kystomgivelser.

Bjergbyer

Er dit mål på Korsika primært at vandre i bjergene? Så tag til den centrale del af øen og vælg en bolig i en af de landsbyer, hvor der er flest vandrestier og attraktioner. Der er også økonomiske fordele: Indkvartering længere væk fra havet er i gennemsnit 10-20 % billigere end på de største feriesteder.

Corte

Corte er et af Korsikas største turistcentre og med sit historiske centrum en af øens største attraktioner. Byen ligger i begyndelsen af den berømte Restonica-dal, hvorfra mange vandreture fører højt op i bjergene. Desuden ligger Corte midt på en populær jernbanelinje og er et populært sted for både endagsstop og ugelange ophold.

Asco-dalen

Asco-dalen er det vigtigste turistcenter for de nordlige dele af de korsikanske bjerge, inklusive det højeste bjerg, Monte Cinto. Du finder ingen store byer i dalen, men flere små landsbyer med masser af private lejligheder, gæstehuse og små hoteller.

Zonza

Zonza ligger i syd og er et turistcenter for udflugter til Bavella-området med dets unikke klippeformationer, vandfald og et stort antal vandrestier. Mindre hoteller og gæstehuse findes ikke kun i Zonza, men også i mange af landsbyerne i de umiddelbare omgivelser.

Camping og camping

Fri camping er forbudt på Korsika, men du kan benytte dig af de campingpladser, der er rigeligt af over hele øen. Velholdte vandrehytter ligger langs vandrestierne. Disse hytter fungerer normalt efter først-til-mølle-princippet. Men hvis der er overfyldt, kan du i de fleste tilfælde slå lejr omkring hytterne.

Du kan f.eks. finde en liste over campingpladser på Korsika på corseweb.corsica.

Hotelpriser på Korsika, og hvornår skal man booke?

Korsika er en af Europas dyreste destinationer, og i sommersæsonen skal du forvente priser på mellem 0 eur og 147 eur pr. nat i et dobbeltværelse på et almindeligt 3* hotel. De laveste priser, du kan få på mindre feriesteder eller i bjergene, er omkring 66 eur pr. nat, kun lavere i den absolutte undtagelse.

Find den billigste indkvartering på Korsika

Det kan være svært at finde overnatning i august, hvor Frankrig og Italien holder ferie, men også i vintermånederne, hvor der er lukket for overnatning.

Især i august er 95% af strandovernatningerne booket mere end et år i forvejen, og priserne på de resterende skyder i vejret.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.