Billeje i Korsika

Korsika

Offentlig transport på Korsika er en af de dårligste i Europa med hensyn til hyppighed og steder, der betjenes (se afsnittet Transport ), så at leje en bil er praktisk talt den eneste måde at udforske Korsika på.

Selv på Korsika gælder de generelle retningslinjer for billeje, og hvis du er ny i dette segment, kan du læse vores artikel Sådan lejer du en bil i udlandet for første gang.

Hvor, hvornår og hvordan man booker en bil på Korsika

Når det kommer til at booke en bil hos biludlejningsfirmaer, er det billigere, jo tidligere du foretager din reservation. Det gælder især på Korsika, hvor bilerne hurtigt bliver udsolgt om sommeren, og hvor udbuddet ofte er langt større end efterspørgslen.

Du vil også bemærke en betydelig prisforskel, når du rejser i højsæsonen og lavsæsonen, hvor billeje koster flere gange mere om sommeren end om vinteren.

For at booke anbefaler vi at bruge en af sammenligningsmotorerne for alle biludlejningsfirmaer, som sorterer resultaterne i henhold til dine valgte kriterier:

Sammenlign priser og book en bil med booking.com

Den bedste løsning er at leje en bil direkte i en af de fire internationale lufthavne. Tjek den aktuelle tilgængelighed og priser på biler:

Normalt er de laveste priser i lufthavnene i Ajaccio og Bastia, hvor konkurrencen er størst.

Priser på biludlejning i Korsika

Billeje på Korsika er ikke så dyrt i forhold til priserne på andre aktiviteter. Men sammenlignet med andre destinationer i Middelhavet er priserne høje. Prisen afhænger af lejemålets længde, jo længere tid, jo billigere bliver den daglige lejepris. Eksempler på priser (det første beløb er ved booking ca. 5 måneder før rejsen, det andet beløb ved booking 1 måned før rejsen for at illustrere forskellen):

  • 7-dages leje om sommeren - lille bil fra 12 000 czk, større bil fra 17 0 eur
  • 4-dages leje om sommeren - lille bil fra 0 eur 0 eur , større bil fra 10 0 eur
  • 7-dages leje om vinteren - lille bil fra 0 eur 0 eur , større bil fra 0 eur 183 eur
  • 4-dages leje om vinteren - lille bil fra 0 eur 0 eur , større bil fra 293 eur

Læs altid de detaljerede lejebetingelser og især forsikringspolicen, som du også kan finde på Booking.com. Nogle udlejningsfirmaer inkluderer forsikring i den endelige pris, andre steder skal du betale ekstra, mellem 5 eur og 10 eur pr. dag afhængigt af biltype og lejemålets længde.

Internationalt kørekort og andre dokumenter

Korsika er en del af EU, så det er ikke nødvendigt at få et internationalt kørekort før din rejse. Biludlejningsfirmaet skal også acceptere dit klassiske europæiske kørekort.

Biludlejningsfirmaer kræver normalt et kreditkort for at leje en bil, men vil ofte låne dig et betalingskort, men enten på mindre favorable vilkår eller med et meget højt depositum, der ofte overstiger 1.000 euro.

Benzinpriser og parkering

Benzin er dyrt på Korsika, og priserne ligger over gennemsnittet i forhold til andre steder i Europa.

Priserne varierer fra 1,65 euro til 2 euro pr. liter.

Parkering på Korsika kan være ret udfordrende. De historiske byer ligger for det meste i kuperede områder, og der er ikke meget plads. Ved de kendte strande er pladserne ofte optaget omkring kl. 9 om morgenen.

Parkeringspladser ved turistattraktioner og berømte strande er normalt afgiftsbelagte, og man skal regne med at betale omkring 5 til 10 euro pr. dag eller 2 euro pr. time.

Trafik og trafikregler

Hvad skal man forberede sig på, når man rejser rundt på øen i bil?

Korsikanske veje

Når man kigger på et kort, er det tydeligt, at det er en udfordring at køre på Korsika. Eller også er det sjovt. Afhængigt af hvor meget du kan lide at køre. Korsika er en meget bjergrig og ujævn ø, og byerne er relativt små, så det kan ikke betale sig at investere i at bygge motorveje, tunneler og broer.

Vejene på Korsika er meget snoede, ofte meget smalle og stejle. Men det negative ved den langsomme, koncentrationskrævende trafik opvejes langt af det positive ved de betagende udsigter, som du bogstaveligt talt møder med få meters mellemrum.

Kør forsigtigt og langsomt, og lad være med at have travlt. De lokale er vant til turister, så enhver vandring og forvirring passerer ofte uden kommentarer.

I sommersæsonen, især i anden halvdel af juli og hele august, kan man forvente meget tæt trafik, hvilket gør det meget længere at vandre rundt på de korsikanske veje.

Kvaliteten af de sekundære veje, der fører til de mest afsidesliggende bjerglandsbyer, er ofte elendig, fuld af huller og huller, og 20 km/t er den normale marchhastighed.

Trafikskilte

Vejskiltene er tydelige og velholdte, men forvent, at vejskiltene er placeret ved mindre afkørselssteder lige ved krydset, ikke før.

Vejskiltene er altid tosprogede: på fransk og på korsikansk, men det vil næppe forvirre dig, da navnene normalt kun adskiller sig med et eller to bogstaver.

Færdselsregler

Færdselsreglerne varierer ikke meget på tværs af Europa.

Vær opmærksom på, at mange kommuner begrænser hastighedsgrænsen til 30 km/t og konsekvent håndhæver den med radar eller ofte meget uventede fartbump.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.