At komme til Korsika

Korsika

Du kan komme til Korsika enten med fly eller med færge, som er en meget populær måde.

Mange rejsende tager til Korsika i deres egen bil, især hvis de vil gøre et stop på deres vej gennem det kontinentale Europa.

Med fly til Korsika

Den hurtigste og mest bekvemme måde at komme til Korsika på er selvfølgelig med fly efterfulgt af en lejebil, selvom Korsika stadig er en af de sidste øer på Europakortet, der ikke er blevet koloniseret i stor stil af lavprisflyselskaber med ultralavprisbilletter.

På trods af Korsikas relativt lille størrelse er der 4 internationale lufthavne, som vi alle har miniguider til, se linket under lufthavnens navn:

  • Bastia BIA - Den travleste på Korsika og normalt med de billigste forbindelser. Den har de fleste direkte forbindelser fra Europa med normalt de billigste billetter, f.eks. via disse flyselskaber:
  • Ajaccio AJA - den anden hovedlufthavn med forbindelser primært til Frankrig, som i vid udstrækning betjenes af Air France, Volotea eller Air Corsica
  • Calvi CLY - på det nordlige Korsika er forbindelserne næsten udelukkende begrænset til flyvninger til Frankrig eller Schweiz via Air France, Air Corsica eller easyJet
  • Figari FSC - på det sydlige Korsika er der meget hyppige forbindelser til Frankrig med Air France, Air Corsica, Volotea eller easyJet, men du kan også komme hertil med Ryanair via for eksempel Bruxelles eller Beauvais.

Flypriser til Korsika

Som allerede nævnt er flyrejser til Korsika ret dyre inden for Europa.

Typiske priser fra det franske fastland er omkring 200 euro for en returbillet og fra resten af Europa mellem 200 euro og 350 euro afhængigt af sæsonen.

Sammenlign priser på flyrejser til Korsika

Med båd til Korsika

Selv med dyre flypriser og ønsket om at rejse rundt på Korsika i privatbil er både stadig en meget populær transportform til Korsika.

Færger til den franske ø sejler året rundt fra både det franske og italienske fastland samt fra den italienske ø Sardinien.

Korsika har seks færgehavne - Bastia, Ajaccio, Bonifacio, Porto Vecchio, Propriano og L'lle Rouse. Færger til Korsika sejler fra Frankrig (Nice, Marseille, Toulon), Italien (Genova, Livorno, La Spezia, Savona, Livorno, Piombino) eller den italienske ø Sardinien (Santa Teresa).

Detaljerede oplysninger om priser, ruter og krydstogtets længde kan findes i et separat kapitel - Færge til Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.