Bavella

Bavella

Bjergpasset med det smukke landskab af klippetårne er et sandt paradis for dem, der er interesserede i at vandre. I 1.218 meters højde er der en sadel, omkring hvilken klippetårnene, kendt som Aiguilles de Bavella, rejser sig og skifter farve fra okker til guld i løbet af dagen.

Området omkring Bavella er ideelt til vandreture med masser af markerede og umarkerede stier, men klatre- og canyoning-entusiaster vil også nyde området.

De 10 bedste hoteller på Korsika

På korsikansk vil du også støde på navnet Bavedda. I den sadel, som vejen går igennem, ligger en stor hytte med restaurant, informationsstand med kort og toiletter.

Vandring og udsigt

Bavella-bjergkæden minder lidt om Balkans bjerge i sit udseende, lidt om Alperne med deres enge og Pyrenæernes fyrreskove. De skarpe og smalle klippespidser bidrager til den fotogene karakter og tiltrækker vandrere, der vil udforske området.

Den mest populære bjergsti fører fra parkeringspladsen ved passet mod de højeste tinder i området og slutter ved den 1.785 meter høje Punta di nær Pargul. Stien er ret udfordrende og kræver korte sektioner med stigeklatring og stejle højdeforskelle. Men udsigten langs denne rute er helt sikkert blandt de smukkeste på hele Korsika.

Den lettere rute går derimod mod syd og fører dig mere eller mindre langs højderyggen af klippespidser og typiske korsikanske enge med klumper af middelhavsfyrretræer.

Overnatning

Du finder ingen overnatningsmuligheder direkte ved passet og i Bavella-bjergene. De nærmeste landsbyer er Zonza, 9 km væk, eller Solenzara, 33 km væk, med flere lejligheder og klassiske hoteller.

Hvordan kommer man til Bavella-bjergene?

Den snoede bjergvej D268 går gennem Bavellapasset, og bilen er det bedste transportmiddel, for der er en stor gratis parkeringsplads i passet. Den nærmeste større by er Porto-Vecchio, som ligger 49 km væk.

Sammenlign udlejningspriser på Korsika

Busser fra to selskaber, der forbinder Ajaccio og Porto-Vecchio, stopper dog også her, med stop i steder som Zonza og Sartene.

Kun Balesi Evasion har en køreplan, så du kan besøge Bavella uden at overnatte, og det er kun fra Porto-Vecchio. Derfra afgår den omkring kl. 7 om morgenen, ankommer til passet på en time og et kvarter og vender tilbage til Porto-Vecchio omkring kl. 18.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.