Sartène

Sartene

Byen Sartène i det bakkede landskab på det sydlige Korsika er et velkendt historisk sted blandt øens beboere. I Sartène har der i mange århundreder været en meget stærk tradition for blodfejde, som nåede absurde proportioner.

Da f.eks. et skænderi mellem to familier om en hund i det 19. århundrede brød ud i en mindre borgerkrig, nåede spiralen med mord som det vigtigste middel til blodfejde uudholdelige proportioner.

Find det bedste hotel i Sarten

En typisk korsikansk by

Sartène kan beskrives som et typisk eksempel på en stolt korsikansk by, der ikke har ændret sit ansigt væsentligt i mange år. I den gamle bydel snor man sig gennem smalle gader og op ad stejle trapper, nyder den smukke udsigt over det omkringliggende landskab på de små pladser, og stenhusene udstråler kølighed selv på varme sommerdage.

Sartène holder også fast i gamle religiøse traditioner, og blandt de mest berømte på Korsika er den spektakulære procession U Catenacciu på langfredag, hvor tusindvis af mennesker går gennem byen i en genopførelse af Jesu vandring ved korsfæstelsen.

Overnatning i Sartène

Takket være den strategiske beliggenhed mellem de berømte byer Bonifacio, Porto-Vecchio og Propriano og de smukke, bakkede omgivelser med vid udsigt er det også et populært sted at bo.

I Sartène kan du endda finde større hoteller, hvilket er usædvanligt for en by midt på Korsika. Priserne her i højsæsonen starter ved 99 euro, hvilket er lidt under gennemsnittet på Korsika. Vi udvælger de bedste hoteller i byen:

Hvordan kommer man til Sartène?

Byen ligger på T40, hovedvejen, der forbinder den sydlige og vestlige del af Korsika. Det er gratis at parkere på gaden i op til 2 timer.

Buslinje C1 til Ajaccio, Propriano eller Bonifacio kører også gennem Sartène. Den kører to gange om dagen i løbet af året, endda tre gange om dagen i sommerferien, se køreplaner: isula.corsica/Trasporti-di-passageri.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.