Propriano

Propriano

Byen Propriano er et populært feriested med en havn og ligger på Korsikas sydvestkyst i den dybe Valinco-bugt, som giver mulighed for en smuk strandferie om sommeren.

Find det bedste hotel i Propriano

På grund af sin relativt udsatte og dårligt beskyttede beliggenhed er Propriano blevet ødelagt flere gange i fortiden af angreb fra forskellige krigsherrer gennem århundrederne. Derfor stammer det meste af centrum fra århundredeskiftet mellem det 19. og 20. århundrede, men det gør ikke Propriano mindre romantisk.

Hovedgaden er fuld af liv, butikker og restauranter, mens du i udkanten finder store supermarkeder og masser af overnatningsmuligheder.

Strande og svømning

Proopriano er et af de vigtigste feriesteder på Korsika. Faktisk er der 3 strande lige i byen og yderligere 10 i det omkringliggende område. Alle Prooprianos strande er dækket af fint hvidt sand og er dekoreret med en blid indgang til havet.

  • Plage du Lido, en livlig og travl strand midt i byen, er mindre og ofte overfyldt, men har alt fra restauranter til vandaktiviteter.
  • Plage du Capu Laurosu - over 2 km lang naturstrand gemt bag Kap Laurosu, men tilgængelig til fods fra Propriano i 1,5 km langs kysten. Stranden er uden faciliteter, meget rummelig og ligger i smukke naturomgivelser.
  • Plage de Propri ano - forbundet med Lido-stranden, ligger lige i centrum af byen, men er lidt mere stille.

I det omkringliggende område anbefaler vi for eksempel Plage de Campumoru i en smuk bugt, der er ideel til snorkling og stille afslapning (mod sydvest for Propriano).

Overnatning i Propriano

Propriano er et af turistcentrene på det sydlige Korsika, og det brede udvalg af overnatningsmuligheder svarer til dette. Priserne varierer fra 84 euro til 183 euro pr. nat afhængigt af sæsonen.

Vi tilføjer også specifikke tips om de bedste tilbud:

  • Hôtel Le Claridge *** - et afslappet klassisk hotel i centrum af landsbyen, som også er et af de billigste i Propriano
  • Hôtel Beach ** - et af de billigere, men pænt indrettede hoteller lige ved stranden
  • Le Lido *** - det mest berømte hotel i Propriano på et lille forbjerg mellem Lido- og Propriano-strandene, omgivet af havet på tre sider

Hvordan kommer man til Propriano?

Byen er let tilgængelig i bil ad den korsikanske hovedvej T40. Fra Ajaccio ligger Propriano 71 km væk, mens der er 64 km fra Bonifacio i syd.

Der går også en C1-buslinje gennem byen 2-3 gange om dagen, som forbinder Ajaccio og Bonifacio, se køreplanerne: isula.corsica/Trasporti-di-passageri

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.