Roccapina-stranden

Roccapina

Den smukkeste strand på det sydvestlige Korsika er uden tvivl den romantiske Roccapina, som ligger i en relativt lille bugt og en dyb dal.

Stranden overskues af et gammelt vagttårn fra den genovesiske republik, som står på et smalt 150 meter højt klippemassiv, der adskiller Roccapina fra den meget længere, men mindre spektakulære Erbaju-strand.

Vælg et hotel ved stranden

Roccapina-stranden

Den fine, hvide sandstrand er mindre end 200 meter lang og ligger mellem granitmassivet Lion de Roccapina, som naturen har formet som et løvehoved, og det 200 meter høje bjerg Punta di Roccapina.

Den smalle bugt omgivet af klipper skaber et magisk sceneri, og det krystalklare, rolige vand er ideelt til svømning og snorkling. Ulempen ved Roccapina er dens berømmelse og derfor hyppige overfyldning.

Du finder ikke noget udstyr her, så sørg for at pakke alle dine snacks til at tage med.

Hvordan kommer man til stranden?

Stranden kan nås direkte i bil ad en ikke-asfalteret grusvej. Den drejer af fra hovedvej T40 ved Auberge Corali Hotel, afkørslen er ikke markeret, så tjek den nøjagtige placering på kortet, hvor grusvejen afbryder forbindelsen til hovedvejen.

Erbaju-stranden

Bag klippemassivet med vagttårnet ligger den meget længere og betydeligt mere tomme Erbaju-strand.

Næsten 1,5 km lang og nogle steder op til 100 meter bred strækker en stribe fint hvidt sand sig langs den åbne kyst og skaber ideelle forhold for svømning. Du kan ikke snorkle her på grund af det dybere vand og fraværet af klipper under overfladen.

I den nordlige ende af Erbaj finder du en restaurant og udlejning af solsenge, mens du i den midterste og sydlige del af stranden ikke skal blive overrasket over at finde kvæg, der ofte hviler sig lige ved havet. Græsgangene starter bogstaveligt talt kun få meter fra stranden.

Hvordan kommer man til stranden?

Erbaj kan også nås i bil, og der er ingen asfaltvej, kun en grusvej. Den forlader hovedvejen på samme sted som Roccapina-stranden, men efter 20 meter skal man dreje til højre, mens man ved Roccapina skal dreje til venstre.

Overnatning

Du finder ingen overnatningsmuligheder på nogen af strandene, men der er det førnævnte Auberge Coralli-gæstehus ved afkørslen fra hovedvejen med rimelige priser på omkring 81 euro pr. nat, selv i højsæsonen.

I den lille landsby Serraggia kan du bo i en meget stilfuld traditionel stenbygning kaldet U casseddu, som vil være din under hele dit ophold. Udefra ser det ud, som om det stammer fra middelalderens Korsika, men indeni er feriehuset moderne og fuldt møbleret.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.