Palombaggia-stranden

Palombaggia Strand

Palombaggia er nok den mest besøgte strand på Korsika. Den ligger 10 km fra Porto Vecchio. Selve stranden er 2 km lang og er omgivet af en pinjelund. Det fine sand, det krystalklare hav, hvis farver varierer fra turkis til mørkeblå, og den usædvanligt tætte vegetation langs kysten giver indtryk af et eksotisk Caribien.

De 10 bedste hoteller på Korsika

Svømme- og strandfaciliteter

Plage de Palombaggia er en af de smukkeste badestrande på Korsika. Masser af plads, fint hvidt sand og en fredelig beliggenhed væk fra de store byer skaber en idyllisk feriestemning.

Indgangen til havet er meget gradvis og sandet, men i den vestlige ende af stranden er der et lille stenrev, som sammen med det krystalklare vand skaber ideelle betingelser for snorkling. Den sydlige ende er omgivet af flere større restauranter, mens den nordlige ende af stranden er hjemsted for mindre strandbarer. Takket være strandens længde kan man altid finde en plads på trods af dens popularitet.

  • Strandens overflade - fint hvidt sand
  • Indgang til vandet - gradvis sand
  • Strandens længde - 2.100 meter
  • Strandens bredde - 25 meter
  • Leje af solsenge - ja (ca. 20 euro pr. sæt pr. dag)
  • Toiletter og brusere - ja
  • Restauranter - ja
  • Butikker - nej

I den sydlige ende er Palombaggia-stranden via et klippefremspring kaldet Tamaricciu (Palombaggia selv kaldes ofte fejlagtigt ved dette navn) løst forbundet med den meget lignende, bare lidt kortere, de la Folaca-strand, som igen er forbundet med den endnu mindre Acciaghju-strand. Tilsammen har du en mere end 3,5 km lang stribe af strande.

Den store fordel ved alle strandene er den rigelige skygge, som de tilstødende fyrreskove giver.

På dem alle kan du leje vandcykler, både eller betale for vandski og lignende aktiviteter. Der er masser af muligheder her, men på trods af dette har alle strandene en relativt rolig fornemmelse.

Overnatning på stranden

Strandenes popularitet og deres placering uden for storbyen sætter sit præg på overnatningsmulighederne. Der er normalt kun private lejligheder til rådighed i nærheden af alle tre strande, og du vil ikke støde på et større hotel.

Desuden har lejlighederne en tendens til at blive udsolgt et år i forvejen, og de laveste priser starter ved 147 euro pr. nat.

Du finder et større udvalg af hoteller i Porto-Vecchio, 10 km væk.

Sådan kommer du til Palombaggia

Den eneste transportmulighed til Palombaggia er i bil. Shuttlebussen, der kører 3 gange om dagen fra Porto Vecchio, blev aflyst i 2020 og er endnu ikke blevet genindsat.

Sammenlign priser på biludlejning på Korsika

Den eneste gratis parkeringsplads ligger i den nordøstlige ende af stranden, en grusvej fører til den, og en stor fordel er, at parkeringspladsen er dækket af modne fyrretræer. Den nøjagtige placering af parkeringspladsen er på dette sted.

Der er mange andre private parkeringspladser langs alle strandene, men de koster et gebyr, som regel mellem 7 og 15 euro pr. dag.

Hvis du ankommer til strandene efter kl. 9, vil det være meget svært at finde en ledig plads.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.