Kaskader af Purcaraccia

Purcaraccia

Den brede og stejle dal, som vejen snor sig igennem fra Bavella-passet til kysten til byen Solenzara, er ideel til mange stop og vandreture i det spektakulære landskab i de korsikanske bjerge.

De 10 bedste hoteller på Korsika

Kaskaderne i Polischell eller Purcaraccia?

En af de mest berømte og populære ruter er stien gennem den dybe kløft til Polischellu-vandkaskaderne (nogle gange stavet Pulischellu eller Polishello). Dette navn stammer fra navnet på den kløft, som vejen går igennem, men blandt de lokale er kaskaderne mest kendt som "Purcaraccia" efter navnet på den flod, der danner dem.

Den rasende bjergflod skyller gennem enorme granitblokke og skaber en hel domino af brusende vandfald, men også pools, hvor man kan tage en dukkert.

Stien til Purcaraccia-kaskaderne fører fra hovedvejen fra et sted, der hedder Bocca di Larone. Vandrestien er stejl over store klipper, og nogle steder skal man skubbe sig lidt gennem buskene, men det kan klares uden bjergerfaring. Du skal bare regne med en smule kondition, og godt fodtøj er et must.

Hele turen frem og tilbage er 4 km og tager ca. 2 timer.

Tag en dukkert i bassinerne efter en udfordrende vandretur, og regn med, at du helt sikkert ikke vil være alene på denne årstid.

Hvordan kommer man derhen?

Udgangspunktet ved parkeringspladsen i Bocca di Larone kan kun nås i bil. Vej D268 går igennem her; fra Bastia ligger stedet 122 km væk, fra Ajaccio 107 km og fra Bonifacio 85 km.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Korsika.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.