Speightstown

Speightstown

Speightstown er den største by i det nordlige Barbados og fungerer som et stort turist- og administrationscenter for denne del af øen.

Søg efter indkvartering på Barbados

Alligevel har Speightstown en søvnig, tilbagelænet fornemmelse - den er betydeligt mindre overfyldt end det tætbefolkede bælte mod syd omkring Bridgetown.

Strande i Speightstown

De lokale strande er små, men rolige og, sammenlignet med det sydlige Barbados, betydeligt mindre overfyldte. Heywoods Beach (placering på google.com/maps), som ligger mellem byens centrum og marinaen for private yachter, er den bedste badestrand.

Stranden er omkranset af palmer og andre modne træer, som giver naturlig skygge. Stranden har fint hvidt sand og en meget behagelig og sikker indgang til havet. Heywoods Beach er desuden en af de få strande på vestkysten, som er let tilgængelige i bil, da der er en relativt stor gratis parkeringsplads lige ved havet (placering på google.com/maps).

Little Bristol

Speightstown tiltrækker turister med et stærkt kolonialt præg fra det 17. til 19. århundrede. Gaderne er beklædt med lave, farvede træhuse med en vis historisk patina.

I øvrigt har byen i århundreder haft tilnavnet Little Bristol på grund af den lange og store tilstedeværelse af den britiske flåde, som var udstationeret her fra 1630, indtil Barbados blev uafhængig i det 20. århundrede.

Gå rundt i Speightstowns gader, stop ved en bar på strandpromenaden, og efter en time kan du fortsætte din udforskning af Barbados.

Indkvartering i Speightstown

Du kan finde lejligheder i byen fra 120 usd pr. nat for 2 personer i højsæsonen, hvilket er en meget god pris for Barbados. Vi vil anbefale disse lejligheder:

I Speightstown kan du også bo på strandresorts til mere overkommelige priser end længere sydpå mod Bridgetown. For eksempel tilbyder hotellet Port St. Charles **** tilbyder rummelige suiter til op til 3 gange prisen for de mere kendte resorts mod syd.

Transport til Speightstown

Der er meget få parkeringsmuligheder her, men i et lille indkøbscenter ved den sydlige indgang til centret kan man parkere gratis (se placering på google.com/maps). Ganske vist kun for kunder, men der er ingen, der kontrollerer det, medmindre man står der hele dagen.

Sammenlign priser på biludlejning

Byen er også let tilgængelig med offentlig transport. Der er hyppige forbindelser langs Highway 1, en vej, der snor sig gennem feriesteder langs hele vestkysten, til Bridgetown, og ruten kører ca. hvert 5. til 15. minut i løbet af dagen.

Der er en busstation i Speightstown, lige nord for centrum (se placering på google.com/maps). I Bridgetown ender alle afgange fra Speightstown på Princess Alice busstation (store busser) eller ved Cheapside (små varevogne). Prisen for busser og varevogne er den samme over hele øen og er 3,50 bbd.

Det er unødvendigt at nævne alle de forbindelser, der kører mellem Speightstowe og Bridgetown. Bare mød op på busstationen, så vil du blive ledt hen til den nærmeste bus.

Fra Speightstown kører der hovedsageligt mindre busser, men også en 1C-bus (en gang hvert 30. minut) til destinationer i den nordlige del af Barbados, f.eks. hulerne Animal Flower Cave (men man skal gå ca. 1 km fra busstoppestedet).

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Barbados.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.