Folkestone Marine Park

Folkestone Marine Park

Kystlinjen i den nordlige udkant af Holetown er en af de smukkeste strande og især snorkeldestinationer på Barbados. Folkestone Marine Park (undertiden kaldet Folkestone Marine Reserve) er et "must-see" sted for alle, der elsker havet og undervandsverdenen.

Søg efter indkvartering på Barbados

De betagende oplevelser, der venter dig under vandet, suppleres af et behageligt strandmiljø med masser af naturlig skygge samt god tilgængelighed.

Snorkling og dykning

Folkestone Marine Reserve er det bedste sted at snorkle på Barbados og helt sikkert et af de bedste på De Små Antiller. Det kan nok ikke sammenlignes med Indonesien, Palau eller Belize, men det har stadig en fremtrædende plads på verdenskortet for snorkling.

De takkede koralrev her dækker et enormt område og er perfekt tilgængelige direkte fra stranden. For at snorkle behøver du ikke at svømme mere end 10 meter ud fra kysten, og du vil finde en færdiglavet koralrevsby.

Desuden er den brede cirkel omkring stranden et beskyttet område, hvor ingen både må komme ind, så det er meget stille og sikkert at snorkle her.

Det bedste område er i den nordlige ende af stranden. Hvis du ankommer til stranden i bil, skal du gå ca. 50 meter fra parkeringspladsen til højre, hvor der er en meget behagelig sandindgang til havet. Den venstre (sydlige) del er ikke så sikker at snorkle i, fordi der på grund af det brede lavvandede område er større bølger, som kan ridse dig slemt på korallerne.

I det område, der er let tilgængeligt fra stranden, kan du primært se små og mellemstore fisk, men du kan også være heldig at se skildpadder.

Vraget af MV Stavronikita

Omkring 200 meter fra kysten ligger vraget af MV Stavronikita, et mellemstort græsk fragtskib, som forliste ud for Barbados' kyst i 1976, mens det transporterede cement fra Europa på 35 meter vand.

Skibet ligger tæt på et koralrev og er et af de bedste dykkersteder med hundredvis af farverige fiskearter og en overflod af skildpadder.

Dykkerskolen Hightide ligger lige ved stranden og arrangerer bl.a. bådture til vraget af Stavronikita.

Faciliteter på stranden

Stranden ved Folkestone Marine Park er dækket af meget fint hvidt sand uden småsten, og et asfalteret fodgængerområde løber gennem stranden. Stranden er udstyret med gratis toiletter og ferskvandsbrusere.

Du finder en lille bistro her, og mod nord ligger de eksklusive restauranter på resortet.

Der er ikke mulighed for at leje solsenge og parasoller direkte på stranden, men modne træer giver skygge. Længere mod nord langs promenaden kan man leje solsenge, men de er kun tilgængelige, hvis hotelgæsterne på de lokale feriesteder ikke bruger dem.

Indkvartering ved stranden

Direkte ved Folkestone Marine Reserve finder du kun de dyrere hotelresorts:

Transport til Folkestone Marine Park

Folkestone Marine Reserve er en af de mest tilgængelige strande i bil på hele Barbados' vestkyst.

I bil

En af de få strande, der tilbyder en lille gratis parkeringsplads kun få meter fra vandet. Den er som regel fyldt op før kl. 9, men der er mulighed for at parkere på græsarealet ved den lokale kirke ca. 70 meter fra stranden.

Book en bil på Barbados

Afkørslen fra hovedvejen er ikke godt skiltet, så tjek det detaljerede rutekort fra Bridgetown på google.com/maps.

Med bus

Du finder busstoppestedet på hovedvejen ca. 150 meter fra stranden.

Alle busser og varevogne fra Bridgetown i retning af Holetown afgår fra Princess Alice / Cheapside busstation. Ruten fra Bridgetown gennem Holetown længere mod nord er meget travl, og en bus eller varevogn (ZR) passerer i gennemsnit hvert 5. til 10. minut.

  • Buslinje 1C (hvert 30. minut) - Bridgetown, Prospect, Weston, Speighstown, Six Mens, Conneltown (Animal Flower Cave)
  • Buslinje 27 (kun morgen og aften) - Lufthavn, Prospect, Weston, Speighstown
  • Minibuslinjerne 3J, 4A, 9A, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 46, 47, 89, 90, 91, 97
  • Deletaxier (ZR) linje 3O

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Barbados.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.