Vejret i Barbados og bedste rejsetidspunkt

Barbados

Vejret på Barbados er tropisk. Temperaturen er i gennemsnit 30 °C hele året, og solen opvarmer fastlandet i omkring 3.000 timer om året. Barbados' klima er påvirket af behagelige nordøstlige vinde.

Havtemperaturen ligger på 26-30 °C.

I løbet af året veksler den tørre sæson (december-maj) med regntiden (juni-november). Barbados ligger i udkanten af en orkanzone og er ikke så udsat for katastrofale følger som andre caribiske øer. Der er risiko for orkaner fra juni til september, men det er meget sjældent, at orkanens øje rammer Barbados, i gennemsnit en gang hvert 30. år.

Hvad er de bedste måneder at besøge?

Fra december til maj er der stabilt vejr med mindst nedbør og de mest behagelige temperaturer på mellem 29 og 30 °C. I denne periode regner det i gennemsnit en gang hver tredje dag, som regel om aftenen eller natten. Regnen kan være meget kraftig og starte uden varsel. Den varer dog normalt mellem 2 og 10 minutter.

Desuden regner det sjældent over hele øen, men kun i smalle, afgrænsede bånd.

Hvornår er det regntid på Barbados?

De kraftigste regnskyl kommer i begyndelsen af august, og regntiden slutter i slutningen af november. I disse måneder kan det regne op til flere gange om dagen, men som regel er det stadig kun korte, kraftige tordenbyger, der varer op til 30 minutter.

Skybrud hele dagen er helt sikkert hyppigere end om vinteren, men alligevel er de relativt få: 2-3 gange om måneden i gennemsnit.

Er der orkaner på Barbados?

Ja, men betydeligt mindre end på de nordligere og vestligere caribiske øer. Barbados ligger lidt uden for det vigtigste orkanbælte.

Orkansæsonen løber fra august til november. I gennemsnit rammer en orkan dog Barbados direkte en gang hvert 15.-30. år. Tropiske storme og orkaner passerer ofte inden for 20 til 100 miles fra øen, men gør normalt ikke meget skade direkte på Barbados.

Vejr og temperaturer i løbet af året

Sådan ser vejret ud på Barbados i hver af årets måneder.

Vejret i januar

Januar er højsæson på Barbados med meget korte, lejlighedsvise byger (primært om natten) og delvis overskyet eller klar himmel. Temperaturerne ligger normalt på omkring 29 °C, tempereret af en konstant brise, især på syd- og østkysten.

Havvandstemperaturen er omkring 26 °C.

Vejret i februar

Klimaet i februar er velegnet til en uforstyrret ferie. Lufttemperaturen ligger omkring 29 °C, og luftfugtigheden er den laveste på året, hvilket sammen med den konstante brise gør det meget behageligt at være udendørs.

Der er meget lidt regn i februar. Det sker sporadisk om aftenen eller natten, i de fleste tilfælde i form af korte byger på 10 minutter.

Havet bliver op til 26 °C varmt.

Vejret i marts

I marts har Barbados ideelle betingelser for en ferie. I marts er der mindst regn på året og kun sporadiske 10-minutters byger i løbet af natten og aftenen.

Himlen er klar eller delvis skyet det meste af dagen, og der er kun enkelte skyer hen mod aften, men kun i et par dusin minutter.

Temperaturerne ligger mellem 29 og 30 °C, mens havvandet er omkring 26 °C.

Vejret i april

Aprilvejret på Barbados adskiller sig ikke fra vinteren, og der er stort set ingen chance for, at det bliver andet end klart eller delvist overskyet med temperaturer omkring 30 °C under hele opholdet.

Kraftige regnbyger holder vegetationen frodigt grøn, men da de næsten udelukkende forekommer om aftenen eller natten og ikke varer mere end 20 minutter, påvirker de ikke en afslappende ferie.

Vejret i maj

Selv maj kan stadig klassificeres som en højsæsonmåned på Barbados. Selvom nedbøren er større end i de foregående måneder, regner det stadig mest om natten og mere sjældent om dagen.

Lufttemperaturen varierer ikke meget og ligger på omkring 30 °C, mens havvandstemperaturen stiger til 27 °C.

Vejret i juni

Regntiden starter i juni, men hvis du kan finde en billig flybillet til denne dato, skal du ikke bekymre dig om at tage til Barbados.

I juni regner det cirka hver anden dag i form af kraftige byger på en halv time, som af og til forekommer i løbet af dagen. Temperaturerne holder sig i 30'erne, og luftfugtigheden stiger, så det er ikke egnet for følsomme personer at opholde sig udendørs.

Vejret i juli

Med lange dage er juli den måned med flest solskinstimer i løbet af året. Selv om den klare himmel brydes af skyer hver eftermiddag efterfulgt af en kort, kraftig byge, er der ingen grund til at bekymre sig om langvarig regn.

Temperaturerne stiger til 31 °C hver dag, og luftfugtigheden er ret høj, men den konstante vind året rundt gør det mere behageligt at være udenfor.

Vejret i august

August er en varm og fugtig måned med hyppige kraftige byger (1-3 gange om dagen), men de varer som regel kun et par minutter på grund af vinden. I august varierer temperaturen kun minimalt og ligger omkring 31 °C hele måneden.

Havvandet er op til 29 °C.

Vejret i september

Regnsæsonen topper langsomt i september, og i sjældne tilfælde er der også risiko for orkaner eller tropiske storme. I virkeligheden har katastrofale begivenheder dog en tendens til at undgå Barbados og rammer øen ca. en gang hvert 20-30 år i gennemsnit.

Stormene kan dog stadig være stærke og forekomme hver dag. De er dog normalt kun om eftermiddagen eller senere på aftenen og varer ikke længe.

Selv i september skinner solen det meste af dagen, og det er sjældent, at himlen er helt overskyet i mere end et par timer.

Vejret i oktober

Oktober er årets mest regnfulde og varmeste måned. Der opstår ofte kraftige tordenbyger hver aften, nogle gange endda flere gange om dagen, men selv i oktober er der ingen langvarige byger.

Selv om efteråret blæser der stabile vinde, så skyer og regn blæser hurtigt væk igen - højst inden for 30 minutter. Gennemsnitstemperaturen er omkring 31 °C, og luftfugtigheden er meget høj.

Hvis du ikke har noget imod at blive blæst op af havet af en tordenbyge i en halv time, skal du tage til Barbados i oktober. Det er den måned, hvor overnatningspriserne er lavest, og der er mindre sandsynlighed for orkaner, som man ser i andre dele af Caribien.

Vejret i november

November er den sidste måned i regntiden og adskiller sig ikke meget fra oktober. Regnen er hyppig og kraftig, men meget kortvarig, med solskin eller delvis skyet vejr og høje temperaturer på omkring 30°C ind imellem.

Havet er også varmt, op til 28 °C.

Vejret i december

December er en overgangsmåned mellem regntiden og højsæsonen, men på grund af julen er det allerede den måned, hvor priserne på alle ydelser er højest.

Vejret er godt til vandreture og afslapning ved havet. Regnmængderne er ret store, men de er næsten udelukkende koncentreret i korte byger på 20 minutter, som kommer om aftenen eller natten, og endnu ikke hver dag.

Lufttemperaturen stiger til 29 °C og havtemperaturen til 27 °C.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Barbados - Temperaturer i løbet af året

Måned
Vejret
Luft
Vand
januar
sol
28 °C
27 °C
februar
sol
29 °C
26 °C
march
sol
29 °C
26 °C
april
solrig
30 °C
27 °C
kan
solrig
30 °C
27 °C
juni
solrig
30 °C
28 °C
juli
solrig
30 °C
28 °C
august
regnfuld
31 °C
29 °C
september
regnfuld
31 °C
29 °C
oktober
regnfuld
30 °C
29 °C
november
regnfuld
30 °C
28 °C
december
solrig
29 °C
28 °C

Hvornår skal man gå til Barbados

Det bedste tidspunkt at besøge Barbados er fra december til maj. Det er her, du vil opleve mindst nedbør og flest solskinsdage på øen.

Barbados er dog en af de få caribiske øer, som man kan besøge året rundt uden at bekymre sig for meget. Især mellem juli og november kan man forvente høj luftfugtighed og høje temperaturer, men det trykkende vejr dæmpes af den konstante vind.

Det regner også betydeligt mere om sommeren og efteråret end om vinteren og foråret, men i langt de fleste tilfælde er der tale om korte (op til 30 minutter) byger, selv om de kan være meget kraftige.

Den største risiko for orkaner og tropiske storme er fra august til november, men Barbados ligger allerede uden for det vigtigste orkanbælte, og derfor indtræffer en lignende naturkatastrofe direkte på øen i gennemsnit en gang hvert 30. år.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.