Hvad skal man lave i Barbados

Barbados

Øen er en typisk destination for afslapning ved havet og nemme ture ind i landet. Hvad er de bedste ting at lave på Barbados?

Strande og svømning

Barbados er kendt for sine hvide sandstrande med azurblåt hav. De fleste turister tager til øen specifikt for at svømme i havet, som helt klart er hovedaktiviteten. Selvom Barbados ofte omtales som en del af Caribien, bades dens kyster i virkeligheden kun af Atlanterhavet, da den ligger ca. 150 km øst for det caribiske hovedbælte af øer.

Søg efter det bedste hotel på stranden

Bogstaveligt talt alle de lokale strande er dækket af fint hvidt sand, kun lejlighedsvis blandet med små sten eller skaller (især på den lidet besøgte østkyst).

Hvad er de bedste strande på Barbados?

Du finder strande næsten hele vejen rundt om øen, men de varierer ret meget fra kyst til kyst.

Vest- og sydkysten

Smalle sandstrande strækker sig over næsten halvdelen af Barbados fra Speightstown til Silver Sands. Strandene strækker sig gennem tætbefolkede flade områder og er omgivet af villaer eller resorts langs næsten hele vest- og sydkysten.

Med jævne mellemrum er der dog offentlige adgangsstier mellem husene, som altid er markeret med et skilt med "Offentlig adgang til stranden".

Strandene på vest- og sydkysten er de mest besøgte, og du finder mange steder helt uden mennesker såvel som større livlige strande med solarieudlejning, restauranter og barer.

Nogle af de mest berømte strande i denne del af Barbados omfatter Carlisle Bay (Pebbles Beach), Folkestone Marine Park, Maxwell Beach og striben af strande omkring The Richard Haynes Boardwalk i Hastings og Rockley-området.

Havet på vestkysten er roligst, med større bølger i syd, men stadig sikkert for svømmere og ideelt til bodysurfing.

Den sydøstlige kyst

Hvis du vil have en anden slags strand, skal du kigge mod sydøst fra lufthavnen til Barbados' østligste punkt omkring byerne Diamond Valley, Harrismith eller Long Bay.

Strandene her ligger i små åbne bugter under op til 15 meter høje klipper. De er meget fotogene, og de fleste af dem er dækket af en lund af kokospalmer.

Overfladen på de lokale strande er igen fint hvidt sand, nogle gange med en belægning af tang. Strandene i sydøst har en tendens til at være halvtomme med kun et minimum af besøgende. Her er det kun de lokale, der tilbyder service i form af salg af kokosnødder eller udlejning af solsenge.

Som den smukkeste strand i denne del af Barbados ville vi vælge Bottom Bay Beach.

Østkysten

Denne del af Barbados ser dramatisk og meget øde ud. Lange sandstrande veksler med stenede og klippefyldte strækninger, og den kuperede østkyst ser både majestætisk og fotogen ud.

De lokale strande, hvoraf den mest berømte er The Soup Bowl i byen Bathsheba, er mere til svømning end til badning. Bølgerne kan være store og strømmen farlig.

Er alle strande offentlige?

Mange strande er optaget af store hotelresorts med egne barer, solsenge og indhegnet adgang fra fastlandet.

Ifølge loven er alle strande på Barbados dog gratis for alle besøgende i hele deres længde. Så selv dele af strandene ved hotelresorts kan besøges uden bekymring, selv om man bor på et helt andet hotel.

Hvordan er strandene på Barbados udstyret?

Strandene på hotelresorts og i de større byer er veludstyrede med komfortable liggestole, parasoller og velassorterede barer eller restauranter. De større strande (primært på vest- og sydkysten) har som regel også gratis toiletter og offentlige brusere.

Uden for feriestederne har strandene en tendens til at være mere naturlige. Du kan dog som regel finde udlejning af solsenge og parasoller og mere eller mindre improviserede snackbarer på strandene. Det er dog ikke en god idé at forlade sig på strandbutikkerne, da man ikke kan købe noget at spise alle steder. Tag derfor altid et tilstrækkeligt forråd af drikkevarer og mad med dig.

Det koster mellem 15 og 20 usd at leje to solsenge og en parasol på de fleste strande. Du kan altid betale kontant i både amerikanske og barbadiske dollars.

Strandene på Barbados har fordelen af naturlig skygge fra modne træer, som findes næsten overalt.

Smag på rom fra Barbados

Ideelle vækstbetingelser for sukkerrør, Barbados' største eksportvare, bidrager til traditionen for romproduktion.

Ægte rom blev født i Caribien, og det er på Barbados, man finder verdens ældste romdestilleri. Mount Gay har produceret rom her uafbrudt siden 1703.

Besøg destillerierne, og lær alt om romproduktionen på øen. Det bedste program tilbydes af det største firma Mount Gay. Rundvisninger på den romantisk udseende ejendom er også populære. St. Nicholas Abbey i det landlige nordlige Barbados.

Ud over smagsprøver på destillerierne kan du købe rom i enhver butik eller bar. Hvor meget betaler du for en flaske, og hvor meget for en cocktail? Se kapitlet Penge og priser på Barbados.

Snorkling

Barbados er en ideel destination for snorkling, selv for begyndere. De lokale koralrev garanterer et stort udvalg af undervandsflora og -fauna, og samtidig er de flere steder perfekt tilgængelige direkte fra stranden uden at skulle betale for dyre bådture.

Snorkling på Barbados giver måske ikke de samme fantastiske forhold som i Det Røde Hav, Indonesien eller Palau, men det er helt sikkert et af de bedste snorkelsteder i Caribien.

Vi vil anbefale de 2 smukkeste snorkelsteder:

  • Folkestone Marine Park - Omfattende koralrev lige ud for stranden i en beskyttet zone uden både.
  • Carlisle Bay - 6 sunkne skibsvrag, der er let tilgængelige fra stranden (200 meter fra kysten på dybder mellem 3 og 30 meter).

Snorkleudstyr kan f.eks. købes i store supermarkeder (Massy) eller på nogle strande, hvor det også kan lejes (ca. 15 usd pr. sæt pr. dag).

Besøg de botaniske haver

Selvom Barbados kan give indtryk af at være et tæt bebygget sted uden antydning af natur, når man ankommer og kører til sit hotel i den sydlige og vestlige del af øen, skal man blot køre 25 km fra Bridgetown mod øens centrum, så befinder man sig i et kuperet område fuld af regnskov.

Og det er her, du støder på flere små, men fantastiske private botaniske haver, hvor du kan opdage lokal og eksotisk tropisk fauna og nyde en stille stund.

Her er tre af de bedste haver på Barbados: Flower Forest Gardens, Andromeda Botanic Gardens, Hunte's Gardens.

Book en bil på Barbados

Surfing

Surfing er en af de mest populære vandsportsgrene på øen. Der er flere surfskoler i Bridgetown-området, bl.a:

Der er ideelle forhold for surfing hele året rundt.

Blandt erfarne surfere er den mest populære strand på østsiden af øen garanteret The Soup Bowl.

For de mindre erfarne er vest- eller sydkysten velegnet, især den sydligste del af Barbados omkring byen Oistins, hvor der allerede er ret store bølger.

Dykning

Hvis du ikke har erfaring med at dykke, kan du tage begynderkurser på lokale dykkercentre (f.eks. Barbados Blue Watersports på Hilton Hotel). En instruktør vil træne dig i poolen før det egentlige dyk i havet. Hvis du er vild med at dykke, kan du også tage PADI's internationale dykkerprøve.

Mange dykkere tager til Carlisle Bay for at dykke, hvor der ligger skibsvrag på bunden, hvoraf nogle allerede ligger på dybder, som man ikke kan nå ved at snorkle.

Generelt er Barbados dog ikke en af de bedste destinationer til dykning. Der er ikke så mange koralrev rundt om øen, eller de er let tilgængelige fra kysten for snorkling.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.