Billeje i Barbados

Barbados

Barbados har et ret godt og tæt vejnet, selv om vejene uden for hovedvejene ofte er fulde af huller og bump. Ikke desto mindre er det lokale vejnet et af de bedste i Caribien.

Hvis du vil ud i øens skovklædte og kuperede indre eller til øst- og nordkysten, er en bil langt den bedste løsning.

Barbados har venstrekørsel.

Hvordan og hvornår booker man en bil på Barbados?

Der er mange store multinationale biludlejningsfirmaer og mindre pan-caribiske, som opererer på Barbados. At leje en bil her er som i ethvert andet civiliseret land.

Ikke desto mindre har det den særlige egenskab, at der er mangel på biler. Book en bil mindst 2-3 måneder i forvejen, især i perioden december-april. Ellers risikerer du, at ingen af biludlejningsfirmaerne realistisk set har ledig kapacitet, og at du ender helt uden bil, hvilket resulterer i en fuldstændig omlægning af programmet.

Se priser på biludlejning i Barbados

Vi har haft gode erfaringer med Hertz, Drive-A-Matic og Avis, som alle kan findes i sammenligneren Rentalcars.com.

Priser på biludlejning på Barbados

Barbados er en af de dyrere destinationer i Caribien. Priserne varierer meget afhængigt af sæsonen.

  • Ugentlig leje højsæson (december til marts): fra USD 490 for den mindste bil
  • Ugentlig leje i lavsæsonen (april til juni): fra USD 270 for den mindste bil
  • Ugentlig leje i lavsæsonen (juli til november): fra USD 240 for den mindste bil
  • Aktuelle udlejningspriser i Barbados

Priserne for større SUV'er er op til 3 gange så høje som for de mindste biler.

Som andre steder i verden gælder det på Barbados, at jo længere tid du lejer en bil, jo lavere er prisen pr. dag.

Desuden er det en fordel at bestille en bil mindst 2-4 måneder i forvejen. Omvendt, hvis du booker mere end 7 måneder, vil du se færre tilbud, og det kan betale sig at vente.

Internationalt og lokalt kørekort til 10 bbd

For at leje en bil på Barbados skal du have et nationalt køre kort, og hvis du kommer fra et ikke-engelsktalende land, skal du have et internationalt kørekort, som du altid skal have med dig.

Derudover skal du betale et gebyr på 10 bbd / 5 usd for et midlertidigt lokalt kørekort, som udstedes til dig direkte af biludlejningsfirmaet på stedet i form af et håndskrevet stykke papir. Det er ikke nødvendigt at ansøge på forhånd.

Der kræves ikke noget fotografi til et lokalt kørekort.

Benzinpriser og tankstationer

Benzin på Barbados er den dyreste i Caribien og Latinamerika generelt.

Her bruges amerikanske måleenheder, så alle priser er pr. gallon, ikke pr. liter. 1 gallon = 3,78 liter.

I øjeblikket (2024) koster 1 gall on almindelig benzin (her bruges betegnelsen 'Gasoline') ca. 15,45 bbd.

Hvordan fungerer tankstationer på Barbados?

Der er en god tæthed af tankstationer på Barbados, og du kan finde en tankstation i alle større byer.

Alle tankstationer her er bemandede, der er endnu ingen selvbetjeningsstationer.

Du skal blot køre hen til en stander, åbne tanken og fortælle betjenten, hvor meget du vil fylde op. Enten i liter (gallons) eller i maksimal pengeværdi, eller bare sig "fuld tank, tak". Betaling kan altid ske i amerikanske og barbadiske dollars og i langt de fleste tilfælde med kort. Du betaler direkte til tankpasseren, så du behøver slet ikke at forlade bilen.

De fleste tankstationer er udstyret som alle andre steder: en lille nærbutik med snacks og biltilbehør eller en café.

Kvalitet og vejafmærkning

Barbados har et meget tæt netværk af veje og asfalterede gader, så en normal lille bil kan komme absolut overalt.

Der er også en firesporet motorvej, der løber nord-syd, og som fungerer som en omfartsvej uden om Bridgetown og en forbindelse til lufthavnen. Motorvejen er mærket "ABC" og er markeret på kort så langt nordpå som Barbados, selv om den til sidst bare bliver til en hovedvej.

Kvaliteten af hovedvejene er generelt god, men de sekundære veje er fulde af huller, manglende skuldre og umarkerede ujævnheder.

Hvis du forlader hovedvejen, skal du helt sikkert sætte farten ned og forvente bump og smalle sektioner absolut overalt.

Skiltene er i europæisk stil. Vejvisningen er af dårlig kvalitet og ikke til stede i alle vejkryds.

Trafik og færdselsregler

På Barbados skal man køre til venstre.

Fordelen ved at køre på Barbados er de lokale chaufførers store hensynsfuldhed og det faktum, at de genkender en udlænding i bilen ved første øjekast. Faktisk har alle udlejningsbiler forskellige nummerplader: et blåt H med tal på en hvid baggrund.

De lokale chauffører kører hensynsfuldt. Du behøver ikke at bekymre dig om farlig hurtig kørsel eller nervøse overhalinger, hvis du kører mere forsigtigt end de lokale. Når du overhaler, vil bilisterne normalt dytte af dig, men det er normalt her: De fortæller dig bare, at de har besluttet sig for at overhale, og høfligheden består i at sætte farten ned eller trække mere ind til siden af vejen.

Bilister, der kører på hovedvejen, er også ofte hensynsfulde over for biler, der kommer ud fra sidegader eller parkeringspladser.

Hastigheder

Hastighederne måles i kilometer i timen, og de maksimale hastighedsgrænser er som følger:

  • I landsbyen - 40 km/t (ca. 25 mph)
  • Uden for landsbyen - 60 km/t (ca. 37 mph)
  • På ABC-motorvejen - 80 km/t (ca. 50 mph)

Prioriteringer og rundkørsler

Selv om der er venstrekørsel, gælder der stadig højreprioritet i kryds, der ikke er styret af trafiklys eller skilte.

Rundkørsler er almindelige, hvor den bil, der kører i rundkørslen, altid har forkørselsret. Det er meget almindeligt med flere vognbaner i rundkørsler, så hold dig altid strengt til vejskiltene. Ingen blinkende lys, når du forlader en rundkørsel.

Alkohol, sikkerhedsseler og telefonsamtaler

Det er obligatorisk at bruge sikkerhedssele, og det er strengt forbudt at tale i telefon under kørslen. Høretelefoner er heller ikke tilladt. At bruge sikkerhedssele og tale i telefon straffes strengt af politiet og kan resultere i en bøde på op til 1.000 bbd.

Der er ingen promillegrænse på Barbados, men hvis du forårsager en ulykke, mens du er påvirket, er det en betydeligt skærpende faktor.

Booking af bil på Barbados

Parkering på Barbados

Parkering på Barbados er et af de største irritationsmomenter i den lokale trafik. Især i den tætbefolkede stribe langs vest- og sydkysten er det virkelig en kunst at finde en parkeringsplads ved stranden.

Der er mange indkøbscentre og supermarkeder, hvor man kan parkere gratis og gå væk i en time, men hvis man parkerer hele dagen, kan det ende med, at man bliver slæbt ind.

Store offentlige parkeringspladser findes stort set ikke her, og når de findes, er de ofte fyldt op omkring kl. 9 om morgenen. Gratis gadeparkering er tilladt, hvor det ikke er forbudt ved et skilt, men gaderne er som regel smalle, så det er ikke muligt at parkere alle steder.

De bedste steder at parkere er ved Folkestone Marine Park-stranden eller ved Carlisle Bay eller Oistins.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.