Stingray City

Stingray City

En af Antiguas største attraktioner findes i byen Seatons på den østlige del af øen. Områdets små øer og lave, klare vand skaber ideelle betingelser for rokker og andet havliv.

Det private firma Stingray City arrangerer snorkelture her og har specialiseret sig i at svømme med rokker, fodre dem og besøge koralrev med andre farverige fiskearter.

Hvad kan man forvente af en rokketur?

Der arrangeres snorkelture, svømning og fodring af rokker 3-4 gange om dagen. Vi anbefaler, at man booker online på den officielle hjemmeside stingraycityantigua.com, for der er begrænsede pladser, og især på dage, hvor krydstogtskibe ankommer til Antigua (normalt onsdage, fredage og lørdage), er der ofte fuldt booket.

På den anden side er de mindst overfyldte dage søndage.

Først får du en grundlæggende instruktion i, hvordan du skal behandle rokkerne, og derefter får du (gratis) briller og snorkel og tager på en 5-10 minutters bådtur til den kunstige ponton. Derfra observerer du rokkerne i et stykke tid, og så kan du svømme med dem og fodre dem direkte.

Det tager ca. 30 minutter at svømme med rokkerne, og derefter har man omtrent lige så lang tid til at snorkle uforstyrret ved koralrevet.

Når du kommer tilbage på land, får du et glas stærk punch eller ren rom som belønning.

I alt varer rokketuren ca. 60-75 minutter, og vi kan bestemt anbefale den.

Pris på ture i Stingray City

Svømning med rokker med fodring og snorkling ved koralrevet koster 60 usd pr. person. Du kan også betale med kort eller østcaribiske dollars, og i så fald er prisen 165 xcd pr. person.

Transport til Stingray City

Den lille marina ligger lidt skjult, og skiltningen fra hovedvejen er meget vag. Alligevel er den nemmeste transport til Stingray City i bil. Det første, du skal gøre, er at køre østpå på øen mod byen Willikies. Drej til venstre lige i starten af byen, og hold hovedvejen lige hele tiden. Den bliver gradvist smallere, og du vil måske opdage, at du er kørt ind i et boligområde uden udgang, men fortsæt.

Når gaden begynder at dreje skarpt til venstre og nedad, har du kun de sidste par meter tilbage. Der er gratis parkering på stedet, men hvis parkeringspladsen er fuld, kan du køre ind til siden af vejen.

Prisen for en taxa fra St. John's er ca. 35 usd.

Det nærmeste busstoppested er bus 33 (omtrentlig placering på google.com/maps), som i gennemsnit kører en gang hvert 15-20. minut fra St. John's, ligger på hovedgaden ca. 1 km fra Stingray City.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Antigua og Barbuda.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.