Galleon Beach

Galleon-stranden

Den populære strand på den sydlige del af øen strækker sig langs English Harbour-bugten, men den ligger et stykke væk fra byen af samme navn og har derfor en tendens til at være stille og ubesøgt.

Find det billigste hotel i English Harbour

Galleon Beach er ideel til en afslappende svømmetur i roligt vand og et godt sted at snorkle. Kun få meter fra kysten ligger vraget af en lille båd på bunden, som man nemt kan svømme hen til uden at skulle ud på en bådtur.

Bade- og strandfaciliteter

Det meste af stranden strækker sig langs et privat område, som kun grundejerne har adgang til, men selve stranden er frit og gratis tilgængelig i hele sin længde.

Den er dækket af fint hvidt sand med et minimum af småsten, men indgangen til vandet er allerede stenet, men blid og sikker.

Der er en lille bar på stranden med høje priser, så det er bedre at medbringe sine egne snacks. Udlejning af solsenge og parasoller er ikke almindeligt her. Permanente parasoller på den vestlige kant af stranden er kun tilgængelige for gæster på det lokale hotelresort.

Alt i alt er atmosfæren på Galleon Beach meget behagelig, og du finder altid masser af plads.

Snorkling ved skibsvraget

Galleon Beach er et af de bedste steder at snorkle på Antigua. Især den østlige ende af stranden mod Pillars of Hercules-revet vrimler med liv. Der er dusinvis af farverige fiskearter at se, og man kan endda være heldig at se skildpadder og rokker.

Den største attraktion er dog det sunkne skibsvrag kun ca. 30 meter fra kysten (nøjagtig placering på google.com/maps). Man kan svømme ud til det fra stranden uden problemer.

Som base for snorkling anbefaler vi en smal stribe strand uden for hoveddelen af stranden. Kryds hele Galleon Beach, drej ind på en ca. 5 meter lang klippesti, drej til højre ad grusstien og ved første sving (efter ca. 15 meter) drej til højre igen ad en meget smal klippesti.

Overnatning ved stranden

Der er to forskellige indkvarteringssteder lige ved stranden:

Hvordan kommer man til stranden?

Galleon Beach ligger mindre end 10 minutters kørsel fra English Harbour. En bil er også det mest bekvemme transportmiddel.

Book en bil i Antigua Lufthavn

Parkeringspladserne er meget begrænsede i begyndelsen af stranden, men som regel er der nok, og man kan altid få plads på en eller anden måde. Vejen her er ret bred, så det er ikke noget problem at parkere i vejkanten.

Der er ingen busforbindelse til stranden, og de eneste andre muligheder er en gåtur på ca. 35 minutter (men forvent en meget stejl bakke) eller en taxatur (ca. 30 usd fra English Harbour én vej).

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Antigua og Barbuda.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.