Billeje i Antigua og Barbuda

Antigua og Barbuda

Alle de smukke strande og det fotogene, kuperede bagland kan kun opleves i Antigua med en lejebil. Offentlig transport her er mere for de lokale, og det er "alle linjer går til St. John's". Taxa ender med at koste mere end at leje en bil.

Antigua og Barbuda har venstrekørsel.

Hvordan og hvornår booker man en bil i Antigua?

Der er mange store multinationale biludlejningsfirmaer, som opererer på Antigua, samt mindre lokale pan-caribiske firmaer. Biludlejning her foregår som i ethvert andet civiliseret land.

Ikke desto mindre har det den særlige egenskab, at der er mangel på biler. Book en bil mindst 2-3 måneder i forvejen, især i perioden december-april. Ellers risikerer du, at ingen af biludlejningsfirmaerne realistisk set har ledig kapacitet, og at du ender helt uden bil, hvilket resulterer i en fuldstændig omlægning af programmet.

Sammenlign priser og bestil en bil - Antigua

Vi har haft gode erfaringer med Hertz, Drive-A-Matic og Avis.

Priser på biludlejning i Antigua

Overraskende nok er Antigua ikke en af de dyre destinationer, når det gælder billeje. Priserne varierer i høj- og lavsæsonen, men de ligger stadig inden for rimelige rammer.

  • Ugentlig leje i højsæsonen (december til marts): fra USD 310 for den mindste bil
  • Ugentlig leje i lavsæsonen (april til juni): fra USD 265 for den mindste bil
  • Ugentlig udlejning i lavsæsonen (juli til november): fra USD 220 for den mindste bil
  • Aktuelle udlejningspriser i Antigua

Priserne for større SUV'er er op til 3 gange så høje som for de mindste biler.

Som andre steder i verden gælder det, at jo længere tid du lejer en bil i Antigua, jo lavere bliver prisen pr. dag.

Internationalt og lokalt kørekort for 20 usd

For at leje en bil i Antigua og Barbuda skal du have et nationalt kørekort, og hvis du kommer fra et ikke-engelsktalende land, skal du have et internationalt kørekort, som du altid skal have på dig.

Derudover skal du betale et gebyr på 20 usd / 50 xcd for et midlertidigt lokalt kørekort, som udstedes direkte til dig af biludlejningsfirmaet på stedet i form af et håndskrevet grønt papir.

Der kræves ikke noget fotografi til det lokale kørekort.

Benzinpriser og tankstationer

Benzin er ret dyrt i Antigua og Barbuda, selv om det stadig er et af de billigste lande i Caribien.

Her bruges amerikanske måleenheder, så alle priser er pr. gallon, ikke pr. liter. 1 gallon = 3,78 liter.

På nuværende tidspunkt (2024) koster 1 gall on almindelig benzin (her bruges betegnelsen "Gasoline") ca. 13 xcd.

Hvordan fungerer tankstationer i Antigua og Barbuda?

Der er en god tæthed af tankstationer på Antigua, og du kan finde en tankstation i alle større byer. Barbuda har en enkelt tankstation syd for centrum af Codrington.

Alle tankstationer her er bemandede, og der er endnu ingen selvbetjeningsstationer.

Bare kør hen til standeren, åbn tanken og fortæl tankpasseren, hvor meget du vil fylde op. Enten i liter eller i maksimal pengeværdi, eller også siger du bare "fuld tank, tak". Betaling kan altid ske i amerikanske og østcaribiske dollars og i langt de fleste tilfælde med kort. Du betaler direkte til tankpasseren, så du behøver slet ikke at forlade bilen.

De fleste tankstationer er udstyret som alle andre steder: en lille nærbutik med snacks og biltilbehør.

Kvalitet og vejafmærkning

Øen Antigua har et meget tæt netværk af veje og asfalterede gader, så man kan komme absolut overalt i en lille bil. Der er ingen motorveje og ingen vejafgifter på nogen strækninger.

En væsentlig begrænsende faktor er vejenes kvalitet, som er helt elendig.

Vandrette markeringer er stort set ikke-eksisterende, og det samme gælder vejkanter, som smuldrer eller helt mangler. Uventede og ofte meget dybe huller venter på dig ved hvert hjørne, uanset om du kører ad hovedvejen eller den mest tilbagestående gyde. Når alt kommer til alt ... er det stort set umuligt at se forskel på hovedvej og sidevej ved første øjekast. Vejenes kvalitet og bredde er ens overalt.

Det er også meget almindeligt at krydse fartgrænser, som sandsynligvis engang var markeret med hvide vandrette pile, men som i dag er ret usynlige. Disse fartbump er spredt over hele øen og uden for de større byer.

Nøglen til succes er at køre langsomt og være forberedt på, at der er huller overalt.

Skiltene er i europæisk stil, men markeringerne er ret tilfældige og som regel styret af vane eller vejforhold. Retningsskiltningen er også meget dårlig, da den ikke findes i alle vejkryds, og når den gør, passer pilene på skiltet ofte slet ikke til vejkrydsets form.

Trafik og trafikregler

I Antigua og Barbuda er trafikken til venstre.

På den anden side er fordelen ved at køre i Antigua de lokale chaufførers hensynsfuldhed og det faktum, at de kan genkende en udlænding i en bil på et øjeblik. Faktisk har alle udlejningsbiler forskellige nummerplader: et rødt R med tal på en hvid baggrund.

De lokale chauffører kører lidt vildt, men kun lige nok til at undgå at ødelægge bilen på de tragiske veje. Så du behøver ikke at bekymre dig om hurtig, farlig kørsel eller nervøse overhalinger, hvis du kører mere forsigtigt end de lokale.

Sammenlign priser og book en bil - Antigua

Chauffører dytter normalt, når de overhaler, men det er normalt her: De fortæller dig bare, at de har besluttet sig for at overhale, og høfligheden består i at sætte farten ned eller trække ind til siden af vejen.

Du behøver ikke at bekymre dig om hastigheder. Vejenes tilstand, deres snoede forløb og tætte bebyggelse gør det stort set umuligt at overskride de skiltede grænser (40 mph uden for landsbyen eller 20 mph inde i landsbyen). Bliv ikke overrasket over at opdage, at mange udlejningsbiler har speedometre i kilometer i timen, mens skiltene angiver hastigheden i miles i timen. Som vi skriver, er det ligegyldigt. Man kan ikke køre hurtigt her, for det er bare ikke muligt.

Det eneste, politiet kontrollerer og konsekvent giver bøder for, er brug af sikkerhedssele og overtrædelse af promillegrænsen, som er sat til maksimalt 0,08 %.

Parkering

Parkering i Antigua og Barbuda er en glæde og en smerte på samme tid. Store, rummelige parkeringspladser er undtagelsen og findes kun i English Harbour og ved nogle strande som Jolly Beach og Ffryes Beach.

På andre strande parkerer man, hvor der er lidt plads, eller langs vejkanten. I byerne er der meget lidt plads at parkere på, men på den anden side er der ikke nogen, der er begejstrede for, at man bare lader bilen stå i udkanten af gaden.

Med undtagelse af nogle garager og parkeringspladser i hovedstaden St. John's er det gratis at parkere overalt.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.