At komme til Antigua og Barbuda

Antigua og Barbuda

Antigua og Barbuda er en lille øgruppe i Caribien med kun én international lufthavn og én international passagerhavn. Langt de fleste passagerer ankommer dog til Antigua med fly.

Med fly til Antigua

Den eneste internationale lufthavn V. C. Bird ANU ligger i nærheden af hovedstaden St. John's på den større og mere besøgte ø Antigua. Øen Barbuda har kun en indenrigslufthavn, som ikke betjenes af internationale fly.

Antigua og Barbuda har ikke sit eget store internationale flyselskab.

Forbindelserne til de omkringliggende caribiske øer varetages hovedsageligt af InterCaribbean Airways, LIAT, Caribbean Airlines og Winair. Flere øer (f.eks. St Lucia, Grenada og St Kitts) kan dog også betjenes af British Airways og Virgin Atlantic, som flyver disse ruter på deres kombinerede ruter til/fra London.

Sammenlign priser på flyrejser til Antigua

Typiske priser for enkeltbilletter fra Antigua til de omkringliggende øer ligger mellem 150 og 250 usd, hvilket gør dem til nogle af de dyreste i verden i forhold til afstanden. De billigste billetter er normalt til Barbados eller Trinidad og Tobago.

John's er også godt betjent af flyselskaber fra USA, Canada og Storbritannien.

Den nærmeste ø, Montserrat, betjenes af de lokale flyselskaber BMN Airways og Fly Montserrat. Den næste naboø St. Kitts kan nås med British Airways og Trans Anguilla Airways.

Hvornår er det dyrest at flyve til Antigua?

Billetpriserne følger sæsonen. De er dyrest mellem december og marts, hvor returpriserne fra Europa er 916 euro, mens de fra USA/Canada er 550 euro.

Fly til de omkringliggende øer er lige dyre hele året rundt, men stiger markant, når tilgængeligheden øges, som regel en måned før afgang. Det er derfor værd at købe ca. 2 til 4 måneder før afrejse.

Skibe og færger

Mange rejsende ankommer til Antigua og Barbuda som en del af krydstogter med store oceangående skibe. Mellemlandinger på Antigua varer normalt 1 til 3 dage, og skibets besætning vil altid yde fuld service fra transport fra kajen til strandene til arrangering af toldkontrol.

Regelmæssige internationale færger til Antigua sejler kun fra øen Montserrat, som er et britisk afhængighedsforhold.

Tjenesten drives af Montserrat Ferry Service 5 dage om ugen, og færgen sejler 1-2 gange på en given dag.

Billetter med Fly Montserrat er kun ca. 30 % dyrere, men flyene flyver op til 3 gange hver dag.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.