Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife, øens hovedstad, er helt anderledes end de typiske turistbyer, som man finder på nord- og sydkysten. Santa Cruz har stadig sin umiskendelige charme med sine udsmykkede gader, eksotiske butikker og maleriske parker.

Du kan også se et af øens største arkitektoniske mesterværker, Auditorio de Tenerife, en postmoderne bygning med en koncertsal, der er blevet et symbol på byen.

To uger før askeonsdag afholdes Tenerifes største og smukkeste karneval her, som kulminerer i karnevalsweekenden.

Vælg det bedste hotel ved stranden

Seværdigheder og attraktioner

  • Auditorio de Tenerife - Det moderne koncerthus, som åbnede i 2003, ligger på strandpromenaden og er hurtigt blevet et af byens symboler takket være den berømte arkitekt Santiago Calatravas futuristiske design.
  • Mercado de Nuestra Seňora de África - I Santa Cruz de Tenerife må du ikke gå glip af den altid travle Mercado de Nuestra Señora de África, hvor der er noget for enhver smag. De har de bedste lokale oste, salami, frisk frugt, figenkaktus, bønner, saucer, safran, vin og meget, meget mere. Der er åbent mandag til lørdag fra kl. 7 til ca. 15.
  • PalmetumBotanical Garden - En 12 hektar stor have med fokus på forskellige palmearter ligger på en lille halvø ved havet nær centrum. Adgang koster 6 eur, se den officielle hjemmeside.
  • Basilica of Our Lady - Den smukke femskibede kirke, den største i Santa Cruz, stammer fra 1500-tallet og er interessant på grund af sit rene hvide og brune interiør med trælofter.
  • Castillo de San Juan Bautista - Den vigtigste overlevende fæstning, der forsvarer byen, stammer fra 1640 og ligger på en kunstig ø, der er forbundet med fastlandet med en 10 meter lang gangbro og står ved siden af Auditorium-bygningen.

Strande og svømning

Du finder ikke nogen gode strande i selve Santa Cruz, men 9 km nord for byen ligger en af Tenerifes bedste strande, Playa de las Teresitas, som kan nås med bus 910 i den offentlige transport.

I nærheden af Audtiorio ligger dog byens meget populære Parque Marítimo César Manrique med to store friluftsbassiner og flere mindre på kystpromenaden. Der er liggestole, barer, omklædningsrum, brusere og toiletter. Entréen koster 5 euro for voksne og 1,50 euro for børn, se den officielle hjemmeside.

Overnatning

Santa Cruz de Tenerife er ikke en typisk stranddestination, men det kan være et strategisk sted at bo, især hvis man vil udforske øen med offentlig transport. Det er her, de fleste busser afgår fra. Der er også plads til byturisme-entusiaster og dem, der nyder aftenens travlhed.

Du finder alle former for indkvartering fra billige vandrerhjem og lejligheder fra 26 euro pr. nat for 2 til klassiske hoteller med priser mellem 55 euro og 92 euro pr. nat for 2 til mere luksuriøse resorts.

Tips til god indkvartering: Hotel emblemático Hi Suites, AC Hotel by Marriott Tenerife, Hotel Colon Rambla

Transport

Hvis du ankommer til Santa Cruz i bil, anbefaler vi, at du parkerer på den store parkeringsplads nær Auditorium og hovedkystvejen, se kortet. Denne parkeringsplads er meget nem at komme til og frem for alt gratis.

Til transport rundt i Santa Cruz kan du bruge de to nye sporvognslinjer og de mange offentlige busser, der drives af Titsa, som er det eneste selskab på Tenerife, der betjener hele øen. Billetter i byen koster omkring 1 euro, og de billigste købes via Ten+ Móvil-mobilappen (Google Play / App Store), men du kan også bruge dags- eller flerdagsbilletter, der gælder til hele øen. For detaljerede oplysninger om billetter og busser, se kapitlet om transport.

Det vigtigste omstigningssted for de fleste offentlige linjer og langdistanceruter hedder Intercambiador Santa Cruz og ligger på dette sted.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Tenerife.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.