Vejret i Tenerife og bedste rejsetidspunkt

Mirador Teresitas

Tenerife har et behageligt klima hele året rundt med dagtemperaturer på omkring 20-28 °C og havtemperaturer på 19-22 °C. Det skal dog bemærkes, at det hovedsageligt afhænger af, hvilken del af øen du befinder dig på. Teide-bjergene deler klimaet i to forskellige regioner, så mens det er køligere, regnfuldt og overskyet i nord, er det tørrere, mere solrigt og generelt varmere i syd.

Sammenlign priser på flyrejser til Tenerife

Nord- og østkysten (feriestederne Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife, Bajamar, Las Galletas og El Médano) er også ret blæsende med store bølger. På vestkysten (med de mest berømte feriesteder Los Cristianos, Playa de las Américas, Costa Adeje og Los Gigantes) er vinden derimod betydeligt mindre, og havet er roligere.

Den nordlige del af Tenerife er derfor grønnere med mange skove og frodig vegetation, mens de østlige og sydlige dele er meget tørrere, hvor palmer og kunstigt overrislede marker dominerer vegetationen.

Vælg den ideelle sæson, der passer dig, og begynd at planlægge din rejse:

Lufttemperaturer og hvornår det regner mest

Nedenfor er en mere detaljeret beskrivelse af Tenerifes vejr pr. måned.

Vejret i januar

Årets første måned er ideel til vandreture og til at udforske øen. Temperaturerne er behagelige omkring 21°C, og den nordlige del af øen gennemblødes af hyppig, men meget let regn, mens den sydlige halvdel nyder godt af solrigt vejr. Der er ingen risiko for længerevarende skyer og regn.

Vejret i februar

Februarvejret minder meget om januarvejret. Behagelige temperaturer på omkring 22°C indbyder til at udforske øen, og det sikre solskin, især på vestkysten, indbyder til solbadning på strandene. Regnen falder hovedsageligt på den nordlige halvdel af Tenerife, men den samlede nedbør er ca. halvdelen af, hvad den er på samme tid i Tjekkiet.

Vejret i marts

Marts er en af forårets mest nedbørsrige måneder, men det regner stadig sjældnere end i Tjekkiet, og det er næsten udelukkende korte byger. Vinden tager til i den nordøstlige del af øen, men i syd og vest er det roligt, og sandsynligheden for solskin er meget stor. Gennemsnitstemperaturen ligger på omkring 22 °C i den nordlige del af Tenerife og omkring 24 °C i den sydlige del.

Vejret i april

April er nok den smukkeste forårsmåned på Tenerife. Især den nordlige kyst er frodig grøn og blomstrende, men selv på denne del af øen falder der kun sporadisk regn. Temperaturerne stiger regelmæssigt til over 23°C og kommer ofte op over sommerens højeste temperatur på 25°C. Den nordøstlige vind er stadig ikke særlig kraftig, så man kan solbade og svømme hele vejen rundt om øen.

Vejret i maj

Maj på Tenerife er en rolig måned med minimale udsving i temperatur og nedbør. Gennemsnitstemperaturen ligger mellem 24 og 26 °C, og det regner kun sjældent og næsten udelukkende på nordsiden af øen.

Vejret i juni

Den første sommermåned markerer starten på feriesæsonen med normale temperaturer på mellem 26 og 28 °C, og regn er meget sjælden, selv på den nordlige del af Tenerife. Vinden tager til på øst- og nordkysten og skaber større bølger, men vejret er for det meste roligt i det vigtigste strandområde på den vestlige del af øen.

Vejret i juli

Juli er den tørreste måned med mindst nedbør. Der falder normalt ikke en dråbe regn i denne måned, himlen er skyfri, og temperaturen svinger mellem 29 og 31 °C. Den nordøstlige kyst føles køligere med stærke vinde.

Vejret i august

August er den varmeste måned på øen og sammen med juli den ideelle måned for en strandferie. Himlen er skyfri, og det regner sjældent. Den gennemsnitlige dagstemperatur stiger til omkring 30 °C.

Vejret i september

Vejret i september på Tenerife er stort set det samme som i feriemånederne. Minimal nedbør, blå himmel uden skyer og temperaturer mellem 27 og 29 °C vil glæde dig hele måneden. September er højsæson for stærke nordøstlige vinde, som skaber store bølger på østkysten og dele af nordkysten.

Vejret i oktober

I den første efterårsmåned kan man forvente gennemsnitstemperaturer på omkring 27 °C, skyfri himmel og regn i den sydlige og vestlige del af øen, mens den nordlige del kan få en byge i ny og næ. Det vil dog ikke forstyrre programmet, da der stadig er meget lidt regn.

Vejret i november

De normale temperaturer i november ligger på omkring 24 °C, og på den sydlige halvdel af Tenerife er overskyet himmel og regn stadig en sjældenhed. Den nordlige del får korte byger, men alt i alt regner det kun i gennemsnit 5 dage om måneden.

Vejret i december

December byder besøgende velkommen med behagelige temperaturer på omkring 22°C, hvilket er ideelt til solbadning på stranden og vandreture i bjergene. Selvom statistikkerne viser, at december er den mest regnfulde måned på Tenerife, falder regnen hovedsageligt på den nordlige del af øen, og det er mere sandsynligt, at der er tale om korte byger. Samlet set svarer regnen til samme periode i Tjekkiet.

Havets temperatur på Tenerife

Husk på, at Atlanterhavet, der skyller ind over Tenerifes kyster, ikke er det varmeste og ikke kan sammenlignes med det varmere Middelhav. På den anden side er havets temperatur den samme hele året rundt og varierer kun med nogle få grader.

Vandet har næsten samme temperatur langs hele kysten, både i det regnfulde nord og i det solrige syd, og temperaturerne varierer kun med tiendedele af en grad til fordel for den varmere sydlige halvdel af Tenerife.

Forvent det varmeste vand mellem juli og november, hvor gennemsnitstemperaturen er mellem 22 og 23 °C.

Det koldeste vand er mellem januar og april, hvor gennemsnitstemperaturen er omkring 19 °C.

Tabel over temperaturer i løbet af året

Tenerife - Temperaturer i løbet af året

Måned
Vejret
Luft
Vand
januar
solrig
21 °C
20 °C
februar
solrig
21 °C
19 °C
march
solrig
22 °C
19 °C
april
sol
22 °C
19 °C
kan
sol
24 °C
20 °C
juni
sol
26 °C
21 °C
juli
sol
28 °C
22 °C
august
sol
29 °C
23 °C
september
sol
28 °C
24 °C
oktober
solrig
26 °C
24 °C
november
solrig
24 °C
23 °C
december
solrig
21 °C
21 °C

Hvornår skal man gå til Tenerife

På Tenerife kan man nyde det gode vejr på alle årstider. Det er en af grundene til, at den er kendt som øen med det evige forår, for selv om vinteren er klimaet behageligt. Man kan sige, at vejret på Tenerife med få undtagelser er uovertruffent, og det er derfor, mange turister flygter fra de kolde og iskolde vintre.

Her er ingen trusler i form af regelmæssige storme, oversvømmelser eller ekstrem brændende varme.

Sammenlign priser på biludlejning på Tenerife

Hvornår skal man svømme?

Sommeren på Tenerife er perfekt til bade- og strandferier, hvor temperaturerne sjældent når de svimlende højder, som man ser på andre kystdestinationer. Det bedste tidspunkt at svømme i havet på Tenerife er mellem juli og november, hvor havet er varmest, og lufttemperaturen ikke falder til under 24 °C.

Hvornår skal man vandre?

Om vinteren indbyder vejret til gåture, trekking og andre udendørs aktiviteter. Lufttemperaturer på omkring 21-22 °C er ideelle til vandreture og udforskning, men mere hårdføre personer vil også nyde en dukkert i havet om vinteren. Det er bedst at vandre på Tenerife mellem december og juni.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.