Billeje i Tenerife

Mirador Teresitas

Selvom Tenerife er gennemkrydset af et netværk af busruter, giver det dig simpelthen den største frihed at leje en bil. Især hvis du vil opdage øens naturlige skønhed, besøge afsidesliggende strande, bjergture og smukke dale, kan du ikke undgå en lejebil.

Hvor, hvornår og hvordan man booker en bil på Tenerife

Der er snesevis af forskellige biludlejningsfirmaer på Tenerife, så det nemmeste er at bruge en af sammenligningsmotorerne, der sorterer tilbuddene fra alle tilgængelige biludlejningsfirmaer i henhold til dine kriterier. Vi har især lang erfaring med booking.com's søgemaskine.

Sammenlign priser på billeje på booking.com

For hvert tilbud vil du altid se det specifikke biludlejningsfirma, hvor du fysisk vil leje bilen. Prisen i sammenligningsmotoren er som regel den samme eller endda bedre end på udlejningsfirmaets hjemmeside. Vi anbefaler at undgå tilbud fra Goldcar og Rhodium på grund af deres upålidelighed.

Biludlejningsfirmaerne er hovedsageligt koncentreret i de to lufthavne på Tenerife, men mange firmaer har lokale afdelinger på feriestederne. Igen vil alle muligheder dukke op i søgemaskinerne ovenfor.

Generelt gælder det for billeje, at jo tidligere du booker, jo billigere bliver det. Det ideelle tidspunkt at bestille en bil er ca. 2-3 måneder før din rejse.

Priser på biludlejning på Tenerife

På grund af den store konkurrence er priserne på biludlejning på Tenerife relativt lave, i hvert fald sammenlignet med Vesteuropa. Selv i højsæsonen kan du få en lille bil fra 26 euro pr. dag. Prisen afhænger af lejemålets længde, jo længere tid, jo billigere bliver dagsprisen. Eksempler på priser i sommerferien:

Priserne i vintersæsonen er så op til halvdelen af prisen, især hvis du booker længere tid i forvejen. Se de aktuelle priser for billeje på Tenerife.

Internationalt kørekort og andre dokumenter

Tenerife er en del af EU, så der er ikke behov for et internationalt kørekort. Udlejningsfirmaet accepterer også et nationalt kørekort fra et hvilket som helst EU-land.

Hvis du har et kørekort fra et land uden for EU, Norge, Schweiz eller Island, skal du have et internationalt kørekort sammen med dit kørekort.

Biludlejningsfirmaer kræver normalt et kreditkort for at leje en bil, og vil ofte låne ud på et betalingskort, men enten på mindre favorable vilkår eller med et meget højt depositum, der ofte overstiger 1.000 euro.

Benzinpriser og parkering på Tenerife

Benzin er generelt billigere på Tenerife end på det europæiske fastland. Typiske priser for en liter almindelig 95 oktan benzin ligger mellem 1,15 euro og 1,40 euro. Tætheden af tankstationer er ganske passende, især langs kysten, hvor du vil støde på en tankstation med få kilometers mellemrum.

Parkering på Tenerife er for det meste problemfri. I hver by finder du altid mindst én stor parkeringsplads nær centrum eller turistattraktionerne. På plussiden er de fleste af disse parkeringspladser gratis.

Trafik og færdselsregler

Det er afslappet og behageligt at køre bil på Tenerife. Vejene er i perfekt stand, og det samme er skiltningen. På nær en kort strækning i den nordvestlige del af øen er stort set alt dækket af en klassisk motorvej, som hurtigt fører dig fra den ene ende af øen til den anden. Motorvejene til Tenerife er gratis.

Asfaltveje af høj kvalitet fører til alle turistattraktioner, selv i fjerntliggende bjergområder.

Trafikreglerne svarer til dem i andre europæiske lande. Højrekørsel er klassisk her, brug af sikkerhedssele er obligatorisk, og det er forbudt at tale i telefon under kørslen, hvilket giver store bøder! Hastighedsgrænserne er som følger:

  • 50 km/t i landsbyen.
  • uden for landsbyen: 100 km/t
  • motorveje og alle veje med 2 spor i én retning: 120 km/t
Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.