Hvad skal man lave i Tenerife

Mirador Teresitas

Hvad skal man lave på Tenerife? Hvilke aktiviteter er værd at rejse til denne kanariske ø for? Læs mere i dette kapitel.

Strande og svømning

Den charmerende ø Tenerife er berømt for sine smukke strande, som ligger langs næsten hele kystlinjen. På grund af deres vulkanske natur er de fleste af dem dækket af mørkt til sort sand, med undtagelse af den menneskeskabte Playa de Las Teresitas, kun 7 km fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife, og strandene i turistzonen på den sydlige del af øen.

De smukkeste strande på Tenerife

Lad os sammen se på de smukkeste strande på Tenerife, som vi har udvalgt til dig:

  • Playa de las Teresitas - en smuk lang og bred strand med smukke kuperede omgivelser uden for byen, dækket af fint gyldent sand, der er kunstigt importeret fra Sahara. Læs mere her.
  • Playa de las Vistas og Playa de los Cristianos - de to bystrande i feriebyen Los Cristianos er de største konkurrenter til Teresitas-stranden. Begge er dækket af fint hvidt sand, som også er kunstigt importeret fra Afrika. For mere information, se miniguiden til Los Cristianos.
  • Playa de las Américas - en af de mest besøgte strande i feriestedet af samme navn, dækket af fint gulgråt sand fra Afrika, vrimler med liv dag og nat. Læs mere om Playa de las Américas.
  • Playa Jardín - den mest populære bystrand i Puerto de la Cruz med fint sort sand og en smuk lille park med en promenade.
  • Playa de Fañabé - den livlige og altid pulserende hovedstrand i Costa Adeje med fint gråt sand.

Priser på solsenge og parasoller

Du kan leje en liggestol og en parasol på alle offentlige strande på Tenerife. Priserne varierer fra strand til strand, men ligger generelt på mellem 15 og 20 euro for et sæt med to solsenge og en parasol. Andre offentlige tjenester som toiletter og brusere er som regel gratis.

Tenerife - de bedste hoteller ved stranden

Vandring

Tenerife er ikke kun en ø med strande, men især en ø, der er ideel til vandreture. Du kan tage på udfordrende alpeture, der fører dig op i højder på over 3.000 meter over havets overflade, såvel som korte afslappende vandreture gennem de duftende nåleskove eller den frodige vegetation i den nordøstlige del af øen.

Tenerifes vandrestier er godt afmærkede og vedligeholdte, så det er ikke et svært orienteringsproblem at vandre her.

Hvor er de bedste vandrestier?

De fleste vandrere tager til Teide Nationalpark, som er domineret af Spaniens højeste bjerg, Pico del Teide. Hele det høje bjergområde er gennemkrydset af et netværk af mange kilometer udfordrende og lette stier i forskelligt terræn, fra højalpine klippesletter til sparsomt bevoksede dale med spektakulære udsigter.

Det næstmest populære område er Orotava-dalen nær byen La Orotava. Snesevis af kilometer afmærkede stier snor sig gennem det skovklædte område på bjergsiden, gennem smukt og behageligt terræn med masser af skygge og udsigt til bjergene eller havet.

Et andet bjergområde med mange stier er et sted, der hedder Montañas Negras med hovedattraktionen vulkanen Chinyero. Fra byen Santiago del Teide eller fra TF-38-vejen fører flere afmærkede stier gennem det måneagtige vulkanske landskab med lejlighedsvise fyrretræsskove.

Der er også velkendte, omend mere udfordrende, stier gennem klippeterræn med store højdeforskelle på den vestlige del af øen mellem landsbyen Masca og byen Buenavista del Norte.

Kort over de forskellige ruter

Der findes ingen klare officielle vandrekort over hele øen, men du kan finde detaljerede beskrivelser, inklusive afstande, højdeforskelle og kort, over de største ruter på hjemmesiden tenerife.es, men desværre kun på spansk.

Surfing og kitesurfing

Atlanterhavet kombineret med gunstige vindforhold giver ideelle betingelser for vandsportsentusiaster. Det er ikke underligt, at den største sport på De Kanariske Øer, Tenerife ikke undtaget, er den populære bølgesurfing. De bedste bølger på Tenerife er mellem oktober og februar.

De mest populære surfsteder for både erfarne og begyndere ligger på sydvestkysten, især i feriestederne Los Cristianos og Playa de las Américas, som også er langt de mest turistede.

På den anden side findes de mindre besøgte steder for mere erfarne surfere på nordkysten omkring Puerto de la Cruz.

De mest populære og benyttede strande til kitesurfing og windsurfing er El Médano og La Tejita nær Tenerife Sur lufthavn.

Der er flere surfskoler på Tenerife for begyndere og mere avancerede surfere. De korteste begynderkurser er på 2 timer og koster omkring 35 euro. Et fuldt surfkursus varer ca. 15 timer og koster mellem 150 og 170 euro.

Eksempler på surfskoler

Roadtrips rundt på øen

Tenerife er en ø fuld af kontraster, og der er utallige interessante steder. De fleste af dem kan opdages ved at leje en bil og tage på roadtrip rundt på øen. Vejene her er gode, trafikken er relativt sparsom (undtagen på den tætbefolkede nordkyst), og chaufførerne er hensynsfulde.

På vejen i bil kan du stoppe ved alle de skjulte strande, udsigtspunkter i bjergene og vandrestier. Se kapitlet om transport for detaljerede oplysninger om biludlejning og trafik generelt.

Besøg en af de smukkeste zoologiske haver i verden

Hvis du er dyreelsker, må du ikke gå glip af den suverænt mest populære, mest imponerende og mest besøgte Loro Parque Zoo, som har den største samling af papegøjer i verden. Du kan også se tigre, jaguarer, kæmpeskildpadder, gorillaer, chimpanser og andre eksotiske dyr. De mest populære attraktioner er dog de unikke shows med spækhuggere, søløver og delfiner.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.