Sådan kommer du rundt Tenerife

Mirador Teresitas

Tenerife er en ø, der er ideel til både strandferie og udforskning. Derfor vil du mere end nogensinde vide, hvordan du kommer rundt på Tenerife, hvor meget det koster at leje en bil eller købe en busbillet...

Lej en bil

Den mest behagelige måde at komme rundt på øen på er med en lejebil, som du kan finde næsten overalt. Der er masser af udlejningsfirmaer i lufthavnene, på alle større hoteller og endda i rejsebureauer. Alt, hvad du behøver, er et tjekkisk kørekort, og afhængigt af sæsonen og den type bil, du lejer, betaler du omkring 20 euro til 35 euro pr. dag.

Vejene på Tenerife er af god kvalitet med motorveje, der løber rundt om øen, og asfalterede veje, der fører højt op i bjergene.

For detaljerede oplysninger om priser på biludlejning, trafikken på Tenerife, benzinpriser og andre praktiske forhold, se artiklen Leje en bil på Tenerife.

TITSA-busser

For dem, der ikke har lyst til at leje en bil, er der en bustjeneste, der kan sørge for bekvem transport på hele Tenerife.

Bussen kører dig ikke kun til byerne, men også til strandene og endda til Teide Nationalpark.

Busserne på Tenerife er moderne, har aircondition, systemet er overskueligt, og ruterne til beboede områder og turistområder er meget hyppige.

Der er kun ét busselskab, Titsa, som står for både intercity og offentlig transport i alle de større byer.

 • Alle oplysninger kan findes på hjemmesiden titsa.com

Billetter - priser og hvor man kan købe dem

Billetterne gælder til alle Titsas busser samt sporvognen, der forbinder Santa Cruz de Tenerife med La Laguna.

Billetpriserne er lave, og der er flere forskellige billetmuligheder. Her er nogle eksempler på de mest anvendte billetter.

 • 24-timers billet - gyldig på alle bus- og sporvognsforbindelser på hele øen: 10 eur (+ 2 eur for et kort, men du kan fylde andre billetter op)
 • 7-dages billet - gyldig på alle busser og sporvogne på hele øen i 7 kalenderdage: 50 eur (+ 2 eur for et kort, men du kan fylde andre billetter op)
 • 1 tur - Santa Cruz de Tenerife - gælder kun for én tur, ingen omstigning: 1,25 eur
 • 1 tur i hovedstadsområdet Santa Cruz - gælder f.eks. for rejser til Teresitas Beach, La Laguna eller Norte Airport (TFN): 1,45 eur

En anden mulighed er Ten+ Wallet-kortet, som kan deles af flere passagerer. Det koster også 2 euro at købe (du kan derefter fylde et vilkårligt antal andre billetter på det samme kort), og når du køber det, får du en kredit på 10 til 99 euro. Det bliver så trukket fra i forhold til den tilbagelagte distance, og prisen er ca. 20 % billigere, end hvis du købte enkeltbilletter. Denne billet er velegnet, hvis du rejser med flere personer over kortere afstande.

For intercity-forbindelser beregnes individuelle billetpriser i henhold til den tilbagelagte afstand, f.eks:

 • Santa Cruz de Tenerife - Puerto de la Cruz: 5,25 eur
 • Santa Cruz de Tenerife - Los Cristianos: 9 eur
 • Santa Cruz de Tenerife - Tenerife Sur Airport (TFS): 9,35 eur
 • Los Cristianos - Costa Adeje: 1,45 eur
 • Puerto de la Cruz - La Orotava: 1,45 eur
 • Puerto de la Cruz - Teide svævebane: 6,20 eur
 • Costa Adeje - Teide svævebane: 8,05 eur
 • For en oversigt over priser på alle ruter, se hjemmesiden titsa.com

Hvis du er på øen uden lejebil, er det absolut værd at købe et 7-dages kort. For det første sparer du penge, og for det andet slipper du for at skulle betale billetter, hver gang du skal af sted.

Hvor kan man købe billetter?

Der er flere måder at købe busbilletter på.

Den billigste og nemmeste er at downloade ten+ móvil-appen (Google Play / App Store) på din mobiltelefon, hvor du kan købe alle typer billetter undtagen ten+ Wallet. I tilfælde af flerdagsbilletter sparer man 2 euro ved køb af kortet.

En anden mulighed er at købe en billet i en kiosk på de store busstationer eller i en automat, men de findes kun ved stoppestederne i de to lufthavne på Tenerife samt ved alle sporvognsstoppesteder i Santa Cruz og La Laguna.

Den sidste mulighed er at købe en billet af chaufføren, men han sælger kun enkeltbilletter, ikke opladningskort eller 24- eller 7-dages billetter. Der kan kun betales kontant med op til 10 euro.

For mere information om transport til lufthavnen, se:

Med sporvogn

Den største by Santa Cruz de Tenerife betjenes af et separat sporvognssystem med offentlig transport. To ruter krydser byen fra vest til øst og fra nord til syd, og linje T1 fortsætter til La Laguna. Billetter kan købes i en automat ved busstoppestedet, og en tur koster 1,10 euro, mens alle de ovennævnte flerdagsbilletter eller 10+ Wallet-kortet også gælder her.

Officielle oplysninger findes på metrotenerife.com.

Taxa

I alle større byer finder du officielle hvide taxaer på hvert gadehjørne, som er pålidelige og problemfri. Taxameteret er altid tændt, og du vil næppe støde på tilfælde af uretfærdig behandling af udlændinge fra taxachaufførernes side. Starttaksten er omkring 3,20 euro, og derefter betaler du omkring 1,10 euro pr. kilometer. Om natten er priserne altid ca. 5% højere.

Hverken Bolt eller Uber opererer på Tenerife endnu.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.