Hvor skal man bo i Tenerife

Mirador Teresitas

Hvilke er de bedste og billigste steder at bo på Tenerife? Hvor meget koster det at bo om sommeren og i lavsæsonen? Læs mere i dette kapitel.

Hvor kan man bo på Tenerife?

Langs Tenerifes kystlinje finder du et væld af hoteller og andre overnatningsmuligheder i alle prisklasser. Tjek disse klassiske portaler for alle tilgængelige faciliteter på øen:

Vælg et hotel på forhånd med rabat

Byer, seværdigheder og rejsebaser

Hvis du planlægger at rejse rundt på øen, vil området omkring Puerto de la Cruz eller Santa Cruz de Tenerife være det ideelle udgangspunkt for dig, store byer med alle faciliteter og fremragende tilgængelighed med offentlig transport over hele øen, mange attraktioner og det største udvalg af overnatningsmuligheder.

Santa Cruz de Tenerife

Øens hovedstad og største by har det bredeste udvalg af overnatningsmuligheder fra billige vandrerhjem til luksushoteller. Dens største aktiv er dens fremragende offentlige transportforbindelser til alle dele af øen og alle turistfaciliteter.

Puerto de la Cruz

Et ideelt sted at tilbringe en aktiv ferie og det bedste udgangspunkt for ture langs nordkysten og op i bjergene, hvor der er direkte busforbindelse herfra. Puerto de la Cruz er mere intimt end Santa Cruz, men selv her er der masser af sjov og et bredt udvalg af overnatningsmuligheder. Desuden er der smukke strande i Puerto de la Cruz.

La Laguna

Et mere roligt alternativ til Santa Cruz kan være den nærliggende universitetsby La Laguna med sin afslappede atmosfære, mange seværdigheder og billigere indkvartering, især i lejligheder. Selv La Laguna er let tilgængelig med bil og offentlig transport fra alle dele af øen.

Garachico, Icod

De små smukke byer Icod og Garachico på nordkysten er også ideelle udgangspunkter for udflugter rundt på øen. I modsætning til de førnævnte er disse steder mindre turistede og giver mere ro, men du kan stadig finde alt, hvad du har brug for. I Icod og Garachico finder du hovedsageligt mindre hoteller og lejligheder.

Strande og svømning

Hvis du derimod er ude efter sol og badning, anbefaler vi at vælge indkvartering på den sydlige del af øen (Los Cristianos, Costa Adeje eller Playa de las Américas), hvor du også finder de fleste strandhoteller og lejligheder. Nærmere bestemt på vestkysten mellem Costa Adeje og Los Gigantes.

Los Cristianos, Costa Adeje, Playa de las Américas

Den største strandturistzone består af disse tre feriesteder, som er tæt forbundet med hinanden. De ligger på øens sydligste spids og byder primært på større hotelresorts i menneskeskabte byer, der er bygget udelukkende til turistformål. Men her finder du alle de nødvendige faciliteter og frem for alt smukke strande.

Los Gigantes, Puerto de Santiago, La Arena

Et andet velkendt turistområde, som består af disse tre feriesteder, ligger på vestkysten nær en kystlinje med flere hundrede meter høje klipper kaldet Los Gigantes. Feriestederne er mindre og mere intime end trioen Los Cristianos, Playa de las Américas og Costa Adeje, og strandene er mindre, men det hele kompenseres af den smukke natur og muligheden for en mere fredelig ferie.

Playa San Juan

Dette mindre feriested på vestkysten kan prale af smukke strande, billigere indkvartering og et af de mest luksuriøse hoteller på Tenerife. Playa San Juan er en af Tenerifes mest populære badebyer, men hører alligevel til blandt de mere rolige steder.

Las Galletas og Palm-Mar

Mindre, rolige feriesteder på øens sydligste punkt en kort køretur fra Los Cristianos og Tenerife Syds lufthavn giver de ideelle rammer for en fredelig ferie i intime omgivelser, men med alle de nødvendige turistfaciliteter.

Andre mindre badebyer findes hovedsageligt på Tenerifes østkyst, for det meste små rolige turistbyer ved havet, der er ideelle til en uhøjtidelig ferie. De mindre strande kompenseres af billigere indkvartering end i de større feriesteder mod syd.

Se på overnatningsmulighederne i Las Caletillas, Candelaria, Güímar, La Tejita eller Los Abrigos.

Bjerge

Hvis du foretrækker at vandre i bjergene og bo i romantiske små landsbyer, tilbyder Tenerife flere gode muligheder for indkvartering lige i bjergene.

Vilaflor

Den nærmeste by til vandreturene på Pico del Teide eller klippeformationerne i Paisaje Lunar samt andre bjergvandringer er Vilaflor. Her kan man bo på dejlige spahoteller og meget velegnede lejligheder.

Santiago del Teide

Denne landsby på bjergenes vestlige skråninger er en ideel base for trekking i Montaña Negras-regionen. Selv om Santiago del Teide er en lille landsby, har den mere end 20 overnatningssteder, for det meste lejligheder og små gæstehuse.

Hotelpriser på Tenerife

Sammenlignet med andre europæiske destinationer vil Tenerife sandsynligvis overraske dig positivt med sine relativt lave priser. De fleste indkøb her er meget billigere takket være lav eller ingen punktafgift.

Selv i højsæsonen kan du finde indkvartering i lejligheder eller feriehuse fra 0 eur 7 eur / nat / 2 personer.

Indkvartering på et klassisk 3* hotel koster mellem 1.500 og 73 eur/nat/2 personer, mens 4* hoteller af bedre kvalitet koster omkring 73 eur til 128 eur/nat/2 personer.

Vælg et hotel på forhånd med rabat

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.