La Laguna

La Laguna

Den gamle by La Laguna, som ligger i det indre af øen, kan prale af et stort antal adelige huse, kirker, paladser og andre monumenter, som stammer fra det 17. og 18. århundrede. Byens beliggenhed blandt bananplantagerne i Aguere-dalen gør den endnu mere tiltrækkende.

På kort hedder den San Cristóbal de La Laguna, men ingen kalder den andet end 'La Laguna'.

Den billigste indkvartering på Tenerife

Lad dig glide ned ad de smalle og pæne gader i et præcist skakbrætlayout, beundr de historiske huse med deres typiske træbalkoner, og sæt dig på de mange studenterbarer og caféer. La Laguna er faktisk den vigtigste universitetsby på Tenerife, hjemsted for Universidad de La Laguna (ULL), som er den ældste på De Kanariske Øer.

Universitetets campus optager næsten en fjerdedel af byen, huser 7 fakulteter og har over 23.000 studerende.

Byen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste for sin 500 år lange historie og eksemplariske pleje af sine monumenter.

Seværdigheder

Nogle af de smukkeste og vigtigste monumenter i La Laguna er:

  • Malede huse med træbalkoner - de største turistattraktioner er byhusene med træbalkoner, som stammer fra det 15. til det 18. århundrede og findes spredt over hele byen.
  • Cathedral of Our Lady Help of Christians - i centrum af byen står en af de smukkeste katedraler på De Kanariske Øer. Den monumentale 42 meter høje struktur blev bygget i 1915 i en unik blanding af stilarter, især neoklassisk og neogotisk. Det er den første spanske katedral, der hovedsageligt er bygget af beton.
  • Palacio Episcopal (Casa Salazar ) - biskoppens palads med en smuk stenfacade.
  • Plaza del Adelantado - en af de vigtigste pladser med store træer, der giver skygge, og smuk arkitektur fra kolonitiden.

Overnatning

Bo i La Laguna, hvis du kan lide historiske, men relativt rolige byer, hvor der ikke er flere turister end lokale, men snarere lokale universitetsstuderende. Det er også derfor, du primært finder billige lejligheder og hostels og kun fire klassiske hoteller, hvoraf tre er 4* hoteller med et meget godt forhold mellem kvalitet og pris.

Sådan kommer du dertil

La Laguna er en meget tilgængelig by. Den ligger faktisk på Santa Cruz de Tenerife, og den mindste af øens lufthavne, Tenerife Norte, ligger tæt på.

Der er mange busruter til La Laguna, som forbinder byen med især Santa Cruz, La Orotava og Puerto de la Cruz. Der er også en helt ny sporvognslinje til Santa Cruz. Detaljer kan findes på hjemmesiderne:

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Tenerife.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.