Pyramidy Güímar

Guimar Tenerife

På den østlige del af øen, nærmere bestemt i byen Güímar, finder du de unikke pyramider med seks trin. Men hvis du forventede de sædvanlige pyramider med en konisk form, vil du blive overrasket. Güímar-pyramiderne er ikke så meget i højden som i bredden, de er meget lavere, men de ligner mayaernes og aztekernes pyramider snarere end de egyptiske. Det gør dem ikke mindre smukke, tværtimod.

Den billigste indkvartering på Tenerife

Hvor gamle er de?

Vi ved stadig ikke meget om Güímar-pyramidernes oprindelse. Ifølge arkæologiske undersøgelser skulle pyramidestrukturerne ikke være ældre end det 19. århundrede, så arkæologerne er mere tilbøjelige til at tro, at de ikke er rigtige pyramider, men sten, som bønderne almindeligvis lagde fladt i udkanten af deres marker. Den kendte norske forsker Thor Heyerdahl, som længe har studeret pyramiderne i Güímar, taler dog imod denne teori.

Han hævder, at stenene bærer tydelige tegn på bevidst bearbejdning til pyramideform og også har en interessant astronomisk orientering. Men selv Thor Heyerdahl har ikke en tilfredsstillende forklaring på, hvor gamle pyramiderne er, og hvorfor de blev bygget her.

På nuværende tidspunkt er der seks bevarede rester af de oprindelige ni pyramider ved Güímar.

Den etnografiske park

En etnografisk park blev etableret på området for de nuværende pyramider af Heyerdahl og en anden norsk sømand, Fred Olsen. Ud over selve pyramiderne kan man besøge et lille etnografisk museum, en udstilling af Thor Heyerdahls søfartsgenstande, bl.a. en kopi af inkaskibet Kon Tiki.

Udenfor kan man slentre gennem en lille botanisk have.

Parken (inklusive pyramiderne) er åben dagligt fra kl. 9.30 til 18.00.

Adgang koster 18 euro for hele området for voksne eller 6,50 euro for børn under 12 år.

Sådan kommer du derhen

Pyramiderne ligger i den nordlige udkant af byen Güímar, og der er gratis parkering ved indgangen.

Det nærmeste busstoppested, "Pirámides", ligger ca. 250 meter fra indgangen, og bus nummer 121 fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife kører forbi.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Tenerife.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.