Reykjavik

Reykjavik

Reykjavík er Islands hovedstad og langt den største by, hvor alle kulturelle og administrative institutioner er koncentreret, og hvor der er det største udvalg af hoteller, restauranter og butikker.

Reykjavik vil næsten altid være destinationen for i det mindste din første og sidste nat i Island, takket være Keflavík KEF International Airport, der ligger ca. 40 km fra byen.

Se hoteller i Reykjavik

Mange rejsende bliver dog i byen under hele deres ophold takket være alle de tjenester, der er til rådighed, og de gode transportforbindelser.

Seværdigheder og attraktioner

Som Islands største by byder Reykjavik på mange seværdigheder, som man ikke bør gå glip af.

Kirken Hallgrímskirkja

Denne lutherske kirke med sin unikke arkitektur er et af symbolerne på Reykjavík, og med sine 74 meter er den også den næsthøjeste bygning i hele Island. Formen på Chárm Hallgrímskirkja minder mere om en affyringsrampe end om en religiøs bygning. Byggeriet begyndte i 1945 og blev først afsluttet i 1986.

Da den ligger på toppen af en bakke, er den et vartegn for hele byen, som kan ses langt væk, og dens tårn fungerer også som udsigtsplatform.

Kirken er åben hver dag fra kl. 10.00 til 17.00. Der er gratis adgang til kirken, og man betaler 1.000 isk for at komme op i tårnet. Officiel hjemmeside: hallgrimskirkja.is

Koncertsalen Harpa

En af Reykjaviks andre nu ikoniske bygninger er koncert- og konferencesalen Harpa, som blev indviet i 2011. Stålkonstruktionen er dækket af hundredvis af glasstrukturer i forskellige farver, der er designet til at ligne Islands vilde basaltlandskab.

Bygningen er flere gange blevet kåret som en af de bedste moderne koncertsale i Europa. Officiel hjemmeside: www.harpa.is/en

Höfði

Höfði House (også oversat til Höfdi på engelsk) er en lille, beskeden trævilla bygget i 1909 i den nordlige udkant af Reykjavik. Huset blev oprindeligt bygget som bolig for den franske konsul, men blev først verdensberømt i 1986.

I midten af oktober i år var Höfði rammen om Reykjavik-topmødet, og det var i dette hus, at USA's præsident Ronald Reagan og den sovjetiske leder Mikhail Gorbatjov mødtes. Det var her, beslutningen blev taget om helt at forbyde opstilling af mellemdistancemissiler i Europa, hvilket senere blev beskrevet som begyndelsen på afslutningen af den kolde krig.

Solens rejsende

Den store stålskulptur, der ligner et skib og skelettet af en hval, stammer fra arkitekten Jón Gunnar Árnasons hånd og blev afdækket i 1990. Sun Voyager beskrives som et drømmeskib eller en ode til solen og skal symbolisere uopdagede territorier og drømme om håb.

Overnatning Reykjavík

Islands hovedstad er den bedste og faktisk eneste hovedbase for den første indkvartering ved ankomsten, men også for et helt ophold takket være nærheden til den såkaldte Gyldne Cirkel. Takket være det store udvalg af hoteller og lejligheder holdes priserne i Reykjavik inden for rimelige grænser fra omkring 92 euro pr. nat.

For at hjælpe dig med at finde rundt, har vi udvalgt de bedste overnatningssteder med 110 euro pr. nat: Center Hotels Plaza, 100 Iceland Hotel, Reykjavík Downtown Hotel.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.