Hraunfossar

Hraunfossar

I det vestlige Island dannede vulkanen Langjökull den næststørste gletsjer og skabte samtidig omfattende lavamarker, men den, der er mest kendt af turister, ligger på den lettilgængelige vestlige side af gletsjeren.

Sammenlign priser på biludlejning i Island

Lava-vandfald

Klippen i forbindelse med lavafeltet her er meget porøs, dels på grund af den modne vegetation, dels på grund af de særlige geologiske forhold. Det gennemtrængelige lavafelt tillader således grundvandet at slippe op til overfladen og skabe en kaskade af mange små vandfald på op til 300 meter , som snor sig gennem buske og tørret lava og løber ud i Hvítá-floden.

Da Hraunfossar-vandfaldene løber vinkelret ud i floden langs hele bredden, kan de bedst ses fra den modsatte side, hvor der er anlagt en 1,5 km lang vandresti med adskillige udsigtsplatforme.

Hvordan kommer man derhen?

Hraunfossar er let tilgængelig med alle typer biler og ligger relativt tæt på Reykjavík - kun ca. 126 km (se rutekort).

Kør nordpå ad Route 1, indtil du kommer til et højresving ind på Route 50, som du følger, indtil du kommer til et sving ind på lokalrute 518. Men du kører faktisk ligeud i dette kryds, da Route 50 drejer til venstre. Herfra skal du bare følge skiltene til Hraunfossar.

Overnatning

Området omkring Hraunfossar kan være et godt sted at overnatte, når man er på vej til Vestfjordene. Ikke langt fra vandfaldene kan man bo på relativt billige gæstehuse til omkring 110 euro pr. nat, f.eks. det meget velrenommerede Guesthouse Steindórsstadir.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.