Glymur

Glymur

Glymur-vandfaldet er en af de mest populære korte ture fra Reykjavik, og med sine 198 meter var det det højeste i Island. I 2011 blev det dog overhalet af Morsárfoss på 240 meter, som blev skabt af den smeltende gletsjer i Skaftafell-reservatet, men som er meget svært tilgængeligt.

Sammenlign priser på biludlejning - Island

Glymur løber ud af den sumpede sø Hvalvatn og falder ned i en dyb og meget smal kløft, hvorfra den løber ned ad den vilde Botnsá-flod og ud i Botnsvogur-fjorden.

Hvordan kommer man derhen?

Vandfaldet er både tilgængeligt og svært tilgængeligt. Det ligger meget tæt på hovedstaden Reykjavik (kun ca. 60 km væk) efter islandske standarder. Du kører først ad vej 1 nordpå og drejer til højre ad vej 47 (mod Hvalfjördur), som du følger, indtil du kommer til Botnsvogur Fjord, hvor du igen drejer til højre ad en smal asfaltvej. Den bliver til en grusvej efter nogle få meter, og efter 3 km kommer du til en parkeringsplads.

Fra parkeringspladsen har du en ca. 50 minutter lang tur op ad en ret stejl bakke, hvor du tilbagelægger over 230 højdemeter over en strækning på 5,5 km (én vej). Du kan dog være sikker på, at anstrengelserne betaler sig hundredefold med den utrolige udsigt ind i den dybe, smalle kløft, og du bliver belønnet med selve Glymur-vandfaldet for enden af ruten.

Hvad skal man se i området?

Opdag alle de steder, du skal se i Island.

Denne artikel kan indeholde affiliate-links, som vores redaktion kan tjene penge på, hvis du klikker på linket. Se vores side om reklamepolitik.